Hamburg’da Nefes Kesen “Yaza Merhaba” Klasik Türk Müsikisi Konseri!

Burhan Kul yönetiminde, Uluslararası Türk Muziği Akademisine bağlı koro öğrencilerinin, Hamburg’un Bergedorf semtinde bulunan Haus Im Park salonunda gerçekleştirdiği ve konuk sanatçı Çiğdem Güral‘ın da sahne aldığı konser muhteşem güzellikte geçti.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekli Güngör Yılmaz, Hamburg. T.C. Başkonsolosu Emine Derya Kara‘nındaizlediği, 70 kişilik dev koronun salonu hıncahınç dolduran çoşkulu izleyici kitlesine verdiği konser, mükemmel ve nefesleri kesen nitelikte geçti.

Burhan Kul’un koro şefliğindeHamburg’un ev sahipliğinde gerçekleşen dev konserde, Berlin, Heidelberg, Neustadt, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Gaziantep sınıflarından koristler programda sahne aldılar.

Konserden bir gün önce sahne alacak ekip, Hamburg’un Ojendorf semtinde hobi bahçesi alanında düzenlenen tanışma-kaynaşma partisinde bir araya gelerek program öncesi son provayı gerçekleştirdiler.

Kültür Bakanlığı başta olmak üzere pek çok önemli kurumla sayısız kültür ve sanat projesine imza atan, Ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödüle layık görülen Burhan Kul hocanın başarılı sunumu ve koro yönetiminde gerçekleşen konserde, Ritm’de Arap Hasan, Serhan Pekönür, Ud’da Erol Arslan, Org’da Süleyman Öztürk, Keman’da TRT İzmir radyosundan Yener Elmas, Klarnet’te Ankara TRT’den Salih Uçarlar, Kanun’da Heidelberg’den Mert Demircioğlu, Bağlama’da istanbul’dan Alper Oflaz başarılı sahne performanslarıyla yetmiş kişilik dev koro’ya sazlarda başarıyla eşlik ettiler. 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR!

İki buçuk saat süren programın sonunda, salonu dolduran seyircinin uzun süre ayakta alkışladığı konserde koro ilk olarak büyük usta Sadettin Kaynak’ın Muhayyerkürdi makamında “Yine Bahar Oldu Coştu Yüreğim” şarkısı ile giriş yaptı.
Ardından Şükrü Tunar’ın “
Gülen Yüzün Solmuş Sevgilim Senin” adlı Uşşak şarkısını Ankara sınıfından Aysel Akıncı seslendirdi. Berlin sınıfından Yeşim Demirel, “Sarı Zeybek” adlı ege türküsünü seslendirdi. Daha sonra koro üst üste, “Beni Sev Ruhumu Sar (Hicaz) ve “Aldattın beni seviyorum diye” (Hicaz) şarkılarını seslendirdi. 

Hamburg sınıfından Gülderen Arık, “Pınarın Başında Su verdin İçtim” ( Ayşem) parçasıyla seyirciyle buluştu. Ardından koro, Beste Güfte Yusuf Nalkesen’e ait “Albümlerden çıkarttığın(Hicaz) makamında eserle, Heidelberg sınıfından Ayla AşanMuhayyer Kürdi şarkı, Neustadt sınıfindan Sevda Gürses “Gece Kirpikli Kadın” (Kürdili Hicazkar)
Hamburg sınıfından Murat İlkbahar, Gel sen bize bu akşam yine mehtap görünsün (rast şarkı) ve yine Hamburg sınıfından Gönül Dağdeviren, “Aşkın İçimde Rüya” adlı şarkıyla sahne alarak seyircilerden tam not aldılar. 

HAMBURG’DA ÇİĞDEM GÜRDAL RÜZGARI ESTİ!

Programın son bölümünde sahne alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatcısı Çiğdem Gürdal, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile Hamburg’luları adeta büyüleyerek mest etti.

Programın sonlarına doğru sanatçı Çiğdem Güral’ın, koro yöneticisi müzik akademisyeniBurhan Kul‘u sahneye davet ederek, birlikte seslendirdiği düet şarkılar konsere damga vurarak salonda alkış tufanına neden oldu. Programı izleyen seyircilerinde aktif olarak çoşkuyla eşlik ettiği şarkılardan sonra final’de sözleri Şevki Dinçal’a, müziği Burhan Kul’a ait, “Son Veda” şarkısı ile program başladığı güzellikte son bularak Hamburg’un unutulmaz konserlerarasında tarihi yerini aldı.

KÜLTÜR MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Programın sonunda 2017 yılında kurulan Müzik Akademisinin kurucusu

olan Burhan Kul, seyirciye ve konserin organize edilmesinde emek ve katkılarından dolayı Hamburg sınıfını koordine eden Hüseyin Deper‘e teşekkür ederek, „Türk Müziği Akademisi, en önemli kültür miraslarımızdan müziğimizi kendi lisanına sadık kalarak gelecek nesillere aktarmak gayesi ile hizmet vermektedir. Akademi çatısı altında derslerimize her yaştan ve seviyeden öğrencilerimiz katılmakta, koro çalışmalarının yanında nazari bilgileri içeren dersler de verilmektedir. 

Almanya’ya ilk olarak 2018 yılında Berlin müziki sınıfını açtık, daha sonra da 2021 yılı sonlarında Hamburg’da Türk klasik müziği sevenleri kendi bünyemizde yaptığımız çalışmaların altında topladık. Hamburg’daki örencilerimizin çalışmalara verdiği önem ve duydukları heyecan, haz beni çok mutlu etti.” dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir