Hamburg’da Oy Kullanma İşlemi Başladı! Haydi Sandık Başına…

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak 28. dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için başta Hamburg olmak üzere Almanya ve Avrupa’da oy verme işlemi başladı. Sabah’ın erken saatlerinde sandık başına giden seçmenler 9 Mayıs’a kadar oy kullanabilecekler. Hamburg Başkonsolosluğundaki ilk oyu Başkonsolos Emine Derya Kara kullandı.

Türkiye artık seçim atmosferine girdi, liderler il il miting yapmaya ve seçmenlere buluşup vaadlerini sıralamaya başladı. 14 Mayıs’da yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Hamburg’da oy verme işlemi başladı. 27 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında 09:00 – 21:00 saatleri arasında Hamburg ve Schleswig-Holstein Bölgesinde yaşayan seçmenler Başkonsolosluğun bulunduğu Tesdorpfstr.18 adresinde oy kullanabilecekler.

İLK OY BAŞKONSOLOSDAN

İlk oyu kullanan Başkonsolos Emine Derya Kara, tüm vatandaşları sandığa davet etti. Sabahın erken saatlerinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde konsolosluğun önünde kuyruk oluştu. Engelli ve yaşlılar için özel rampanın olduğu gözlendi.

OYLAR TÜRKİYE’YE GİDECEK

Yurt dışında oy kullanma işlemleri sona erdikten sonra kullanılan oylar Türkiye’ye getirilecek ve 14 Mayıs Pazar günü diğer oylar ile birlikte sayıma dahil edilecek. Yurt dışındaki oylar, milletvekili seçiminde Türkiye’deki illerin seçmen sayısı ile partilerin aldıkları oy oranlarına göre, il Seçim çevrelerinde orantılı bir şekilde dağıtılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir