Hamburg’da seçim bürosunu açan Yeşil Sol Parti’den “Haydi Avrupa” çağrısı

Türkiye’deki seçimlere haftalar kala, HDP’nin yeni kuruluşu olan Yeşil Sol Parti,  Hamburg’da Emek ve Özgürlük İttifakı gönüllülerinin katılımıyla Altona semtinde  seçim bürosunu açtı. Çok sayıda gönüllünün katıldığı açılışta, Hamburg Eyalet Parlamentosu Die Linke (Sol Parti) Milletvekili ve Meclis Grup Başkanı Cansu Özdemir ile  HDP Hakkari eski  Milletvekili Nihat Akdoğan da hazır bulundu.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem/ Liman) / Fotoğraflar: Ahmet Durmuş (Hamburg Haber)

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine 37 gün kala, hâlen yargı süreci devam eden HDP‘nin kapatılma ihtimaline karşı  Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere katılacak olan ve Cumhurbaşkan çıkarmadan seçimlere gireceği açıklanan yeni siyasi parti, “Haydi Avrupa” sloğanıyla oluşturulan  Emek ve Özgürlük İttifakı  gönüllüleri ile açılışı yapılan  Hamburg’un Altona semtindeki mevcut Sol Parti bürosunda seçim startı verdi.

BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Am Felde 2 adresinde 14 Mayıs’a kadar yürütülecek seçim çalışmalarının merkezi olarak seçilen bürodaki panoda, şu ifadeler dikkat çekiyordu:

* Farklı kültürleri, inançları, anadilleri , kimlikleri yaok sayan reşimi BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ.

* Toplumu kutuplaştıran, halkların arasında gerginlğiğ derinleştiren yalan siyasetini BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

* Özgürlüklere, adalete, eşitsizliğe, hukuka, demokrasiye düşman kayyımcı tek adam yönetimine BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

* Gençleri, işsizliğe ve geleceksizliğe mahkum eden köhnemiş düzeni BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

* Bizi baskılarla , katliamlarla, cezalarla göçe zorlayan ve ülkeye hasret bırakan yasakçı iktidarı BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ.

* Bizleri sürgüne ve göçe mecbur eden, yurt dışında yaşayanları döviz ve oy deposu olarak gören baskıcı tüccar zihniyetini BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ!..

CANSU ÖZDEMİR : “14 MAYIS’TA BÜYÜK BİR ŞANS BİZİ BEKLİYOR!..”

Seçim Komisyonu Başkanı Selahattin Irmak‘ın da hazır bulunduğu açılışta,  Hamburg’daki KürdistanHalkevi Başkanı Hasan Özkan‘ın açılış ve takjdim konuşmasının ardından ilk sözü alan Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, özetle şunları söyledi:

*Türkiye’nin siyasi yönden çok kritik bir aşamadan geçtiği şu günlerde Sol Parti bürosunu Yeşil Sol Parti’ye açtık.

* Halk AKP hükümetinden bıkmış durumda ve yeni bir değişim bekliyor.

* Seçim startını herkes için burada veriyoruz.

* Her alanda aktif olacağız.

* Milletvekili Aday Adaylarımıza başarılar diliyoruz.

* Almanya ve Avrupa’daki tüm güçlerimizi bu seçimde göreve bekliyoruz.

* Partimiz Die Linke olarak her zaman yanınızdayız.

NİHAT AKDOĞAN :” OYLARIMIZI  YÜZDE 5 DAHA ARTTIRMALIYIZ!..”

25. Dönem HDP Hakkari Milletvekili olarak TBBB’de görev yapmış olan ve şu sıralarda Hamburg’da olan Nihat Aydoğan, Türkiye tarihinde ilk defa olarak bu dennli kritik seçim ortamı yaşadıklarını belirterek, katlımcılardan gelen soruları da cevaplandırdığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

*Cumhuriyet döneminde ilk defa bir kişinin ülkeyi yönettiğine ve  insanların cezaevine gönderilip, Basın’ın susturulduğuna, ülkenin üzerine kara saban gibi çöküldüğüne şahit oluyoruz.

* Deprem bölgesinde ölü sayısı 50 bin olarak açıklanıyor ama,  180 bin Banka Kartı sahibinin bugüne kadar Bankasına gitmeyişi düşündürücüdür.

*Seçmen kayıtları yenilendi ama hiç kimse sakın ola ki Muharrem İnce’nin düştüğü hataya düşmesin, oyunu bilinçli olarak kullansın.

* Önce HEP, sonra DEP, devamında ise HADEP, DEHAP ve de HDP adını almak zorunda bırakılan partimiz, şimdilerde de zorunlu tedbir olarak  “Yeşil Sol Parti” adıyla seçimlere girecektir.

* Yeni Seçim Sistemi haylı çapraşık olup, Parlamento’nun rahat çalışmasına engel olabilir. Bu sebeple oyumuzu çok iyi düşünerek kullanalım. Hedefimiz 100 Milletvekili ve fazlası olmalıdır. Oy oranımızı da yüzde 15’in üzerine çıkarmalıyız.

* Yurt dışında oy verme işlemi 27 Nisan’da başlayıp 9 Mayıs’ta sona erecektir.

NOT: Yeşil Sol Parti Hamburg seçim bürosu, İrtibat Tel: 0163 64 66 963.. Açılış saatleri: 15-18.00 arası)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir