Osman Kavala’ya Almanya’da insan hakları ödülü

Tutuklu iş insanı Osman Kavala Almanya’da insan hakları ödülüne layık görüldü.

2017 yılından bu yana Türkiye’de tutuklu olan iş insanı Osman Kavala, 2022 Tonhalle Düsseldorf İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü.

DW Türkçe’nin haberine göre, konser merkezinden yapılan açıklamada, Anadolu Kültür Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kavala’nın Türkiye’deki kültür girişimlerini ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle desteklediği vurgulandı.

Düsseldorf Senfoni Orkestrası Başşefi Adam Fischer, Kavala’nın durumunun Türkiye’de siyasetin yargı üzerindeki etkisini ortaya koyan sarsıcı bir örnek olduğunu söyledi. Fischer “Açıkça burada insan ve vatandaşlık haklarını savunan bir insan cezalandırılıyor ve susturuluyor” diye konuştu.

Cem Özdemir

KAVALA YERİNE ÖDÜLÜ CEM ÖZDEMİR ALACAK

Tonhalle Düsseldorf’un verdiği insan hakları ödülünün maddi değeri 10 bin Avro. Ödül töreninin 19 Mart tarihinde Düsseldorf’ta bir konser eşliğinde yapılması planlanıyor. Kavala’nın katılamayacağı törende ödülü onun gıyabında Yeşiller Partisi’nden Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir alacak. Tonhalle Düsseldorf İnsan Hakları Ödülü’nü daha önceki yıllarda alanlar arasında Sınır Tanımayan Doktorlar ve iklim koruma hareketi Gelecek İçin Cumalar da bulunuyor.

Tonhalle Düsseldorf

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yaklaşık iki yıl önce Kavala’nın serbest bırakılması yönünde karar almış ve Kavala’nın tutukluluğunu siyasi olarak nitelemişti. Türkiye’nin bu kararı hayata geçirmemesi nedeniyle Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bu ayın başında Türkiye’ye karşı ihlal prosedürü başlatmıştı.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir