Hamburglu sporseverler coşkulu Yozgatspor gecesinde buluştu

Hamburglu Yozgatlıların tertipledikleri Yozgatspor dayanışma gecesine siyaset, Sivil Toplum Kuruluşları ve Yozgatlılar akın etti.

Haber:Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Yozgatspor Dayanışma Gecesi’nde ilk sunum konuşmasını yapan Şair Yazar Esma Arslan, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki UMUT EVİ adlı Köpek Barınağı hemşehrilerinden insani sorumluluk çerçevesinde  maddi destek beklediğini belirterek, açılış konuşmasını yapmak üzere Yozgatspor’un Avrupa  Genel Koordinatörü ve Hamburg Bölge Başkanı İrfan Gündoğan’a sözü bıraktı.

Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF) çerçevesinde önceki Genel Başkan Salih Çelik ve Yozgatspor Avrupa Koordinatörü ve Hamburg Başkanı İrfan Gündoğan’ın yoğun hazırlıkları sonucu “Armada Event” salonunda yoğun bir katılımcı ile coşkulu bir ortamda  gerçekleşen Yozgatspor gecesinde unutulmaz anlar yaşandı.

Misafirler arasında Türkiye’den geçmiş dönemlerde Tarım-Orman- Köyişleri ve Maliye Bakanlığı yapmış olan Lütfullah Kayalar, Hamburg Konsolosu Mehmet Macit, Eğitim Ataşesi Lütfü Dede, Münih’ten yeni Federasyon Başkanı Mustafa Çelik, Belçika Federasyon Başkanı Zeki Yarol, Çiğdemli Belediye Başkanı Ahmet Sungur,  Bremen Başkanı ve AYDEF Başkan Yardımcısı Şemsettin Yıkılmaz, Hamburg CHP Başkanı Hulusi Işıtan, Hamburg Türk Toplumu Başkanı Murat Kaplan, Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Şimşek, Sokak Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı  Esma Arslan, Denizli Alaattin Dernek Başkanı Av. Süleyman Çevik,  Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Yozgatspor Klübü Başkanı Dr. Kazım Arslan, Atatürkçü Düşünce Derneği Hamburg Başkanı Serdar Temur, AVTED / HBB’den  Sümbül Tarakçılar, , Sanatçı Özcan Süer, Grup Yaren, İşinsanları Nahsen Taş, EUBA Başkanı Mehmet Emin Süzen, Başkanı Barış Şahingöz’ün /MAVİ) de aralarında olduğu çok sayıda katılımcı iştirak etti.

İRFAN GÜNDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasında Başkan İrfan Gündoğan 
Yozgatspor’a destek bağlamında kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabilir düşüncesi ile hazırladıkları projelerinn ilkini düzenledikleri geceye katılanlara teşekür etti.

İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşlarının okunması ile başlayan programda önceki dönem Almanya Federasyon Başkanı Salih Çelik‘in moderatörlük görevini üstlendiği gecede ” Kendi ilimi temsilen yaşamış olduğum ülkede bir federasyon kurmak ve bu federasyonu kurarken benim yanımda olan “AYDEF” Almanya Yozgatlılar Fedrasyondaki tüm emekçi arkadaşlarımı Yönetim Kurulunu saygıyla selamlıyorum.” diye başladığı konuşmasına katılımcıları teşekür ederek, eğlence ve konuşmacıların sahne alacağı program akışı hakkında bilgi verdi.

MURAT KAPLAN’DAN  SİYASETÇİLERE MESAJ
Konuşmacı olarak kürsüye davet edilenlerin genel olarak başarı dileklerinin sunduğu bölümde Hamburg Türk Toplumu Başkanı Yozgatlı Murat Kaplan Biz otuzbeş yıldan beri çatı derneği olarak burada ırkçılığa karşı eşit haklar için mücadele veriyoruz. Yozgatsporumuz daha iyi yerlere gelsin, Yozgatımız daha yeşil olsun, yollarımız güzel olsun diye umut ediyorum. Buradaki siyasetçilere bir mesajım var. Bildiğiniz üzere Hamburg’da da ırkçılığa kurban verdiğimiz insanlar var. Sokağın ortasında öldürüldüler. Hamburg Meclisindeki vekiller şu ana kadar  bir araştırma komisyonuna karar kılmadılar. Bunu kınıyorum, her zaman da kınayacağım.” diyerek siyasetçilere mesaj verdi.

Hamburg Parlamentosu Milletvekili  ALİ ŞİMŞEK,misafirleri selamlayarak, Yozgat Sorgun doğumlu olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında “Futbolun kültürler arası diyaloğa barışa ve uyuma sunduğu katkılar hepimiz tarafından bilinmekte. Futbolun diğer bireysel sporlardan ayıran özelliği ekip ruhu ile başarı sağlanabilmesi ve başarıların kişiye değil takıma ait olmasıdır. ” diye konuşan Şimşek Hamburg’daki taraftar derneklerinin önemli görevler üstlendiklerinin altını çizdi.

“HAMBURG’DA DOSTLUĞU GÖRDÜK”
3 gün önce kardeşinin vefat etmesi üzerine yolculuk hazırlığını bırakıp kardeşinin defin işleminden sonra ancak bu sabah uçağı ile Hamburg’a gelen Yozgatspor Başkanı Dr. Kazım Arslan, gelmesinin nedeni olarak şöyle konuştu: 

“Organizasyonu yapan kardeşlerimizin yedi-sekiz aydır çok yoğun bir emekleri var. Bu emeğe saygının gereği burada olmamız gerekiyordu. Sabahleyin geldik, sizlerlen beraber olduk. İyi ki gelmişiz, sizleri gördük, dostluğu gördük, muhabbeti gördük, hepinizden Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmadınız. Bütün hayatımız boyunca hepimizin gayreti iyiden, güzelden, doğrudan yana olmak. Şimdi de Yozgatspor için en iyi şeyleri yapmanın gayreti içindeyiz. Benim için değerli olan Yozgatspor’dur, onun için de ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Türkiye’de bir takım kapılar yüzümüze kapanırken, başka kapılar açıldı. Buradaki kardeşlerimiz bize çok büyük destekler verdiler. Allah hepsinden razı olsun”

“SİZLER TÜRKİYE VE AVRUPA ARASINDA KÖPRÜSÜNÜZ”
Eski Bakanlardan Lütfullah KayalarAltmışlı yılların başından beri Yozgat Avrupa’ya göç vermiş bir ilimiz toprağımızdır. Yozgatlılar işçi olarak geldikleri Avrupa’da bugün çok büyük bir kısmı gururla ifade ediyoruz ki iş veren konumuna gelmiştir. Üçüncü ve dördüncü jenerasyon olarak nitelendirdiğimiz evlatlarımız artık üniversite mezunları olarak Avrupa’daki iş hayatıda çok değişik görevlerin yöneticileri olarak üstlenmişlerdir. Bu Türkiye için inanılmaz bir güçtür. Avrupayla Türkiye arasındaki en önemli köprü bugün sizler bulunmaktasınız. Bu düşüncelerle bugün Yozgatspor’un desteklenmesi noktasında çok büyük gayretleri geçen değerli kardeşlerimize hemşehrilerimize yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Daha sonra söz alan çok sayıdaki misafirler iyi dileklerini ve temennilerini paylaştıkları yemekli , müzikli ve tombala çekilişinin olduğu ayrıca sponsorlara takdim edilen plakatlar ile devam eden gecede “Yaren” müzik gurubunun müzikleri eşliğinde danseden konuklar, misafir sanatçı Mustafa Tatlıtürk‘ün müziği ile ilerleyen saatlere kadar eğlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir