Haydi 2. Tur İçin Sandık Başına!..

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki İkinci Tur Cumhurbaşkanı seçimi  Yurt Dışında  Cumartesi günü başlıyor.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/ Liman)

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinde hiç bir adayın yüzde 50+1’i bulamaması nedeniyle yapılacak ikinci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan yarışacak. İkinci Tur seçiminde bu defa en çok oyu (Salt çoğunluk) alan Aday seçimi kazanacak. Statü gereğince İkinci tur seçimde 47 523 yeni seçmen de oy kullanacak. 

20 MAYIS’TA CUMARTESİ BAŞLIYOR, 24 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçecek olan Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi  Türkiye’de 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yurt Dışında ise Oy verme işlemi 20 Mayıs Cumartesi günü başlayıp, 24 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Oy pusulasında bu defa yalnızca 2 Aday bulunuyor.

2 ADAYDAN SEÇİM İÇİN BİLGİLENDİRME 

Cumhurbaşkanı Adayları Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğanseçmenler için yayınladıkları bilgilendirme afişlerinde kişisel seçim sloganlarıyla birlikte, seçimlerin yapılacağı Başkonsolosluk adresleri ile seçim tarihleri ve oy verme saatleri de belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre,  Almanya’daki Seçim merkezlerinde  Oy kullanma işlemi  5 gün süreyle 08.00 -22.00 saatleri arasında yapılabilecek. Seçmenlerin her zaman olduğu gibi,  Kimlik belgelerini  sandık görevlilerine ibraz etmeleri gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir