HDP’den flaş açıklama: Kendi adayımızla seçime gideceğiz

“SÖZCÜ gazetesinde yayınlanan Orhan Bozkurt’un haberine göre“ 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kars İl Başkanlığı Kongresin’de yaptığı açıklamada, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kongresi yapıldı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen kongreye katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin, seçimlere kendi adayları ile katılacağını belirterek yakın zamanda Cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklarını söyledi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI TÜRKİYE HALKLARIYLA PAYLAŞACAĞIZ”

HDP’nin ne Cumhur ittifakı ne de Millet ittifakı ile ortasklığının olmadığını belirten Buldan, “Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim ne Cumhur İttifakı’yla, ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var. Bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın” dedi.

 “AKP VE MHP’Yİ TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Buldan, seçimler hangi tarihte olursa olsun AKP ve MHP’nin keybedeceğini vurgılayarak, “Türkiye halkları savaş politikalarından dolayı ekmeğinin, sofrasının ve ekonomisinin küçülmesine tahammül edemiyor. Türkiye halkları aynı zamanda bütün bu haksızlıklar ve hukuksuzlukların kendilerine farklı bir kriz olarak döndüğünün farkında. Dolayısıyla hangi tarihte olursa olsun, Nisan’da da olsa Mayıs’ta da olsa Haziran’da da olsa yapılacak olan ilk seçimde, AKP ve MHP’yi tarihin çöp sepetine göndermek boynumuzun borcudur. Bütün bu kumpaslarla, bütün bu hukuksuzluklarla Türkiye’yi bir seçime götürecek olan AKP-MHP ittifakı seçim sonuçlarını gördüğü zaman elbette ki bir hüsran yaşayacaktır. Bunu şimdiden ifade ediyorum” diye konuştu.

“AKP’YE OY VERMEYİ DÜŞÜNEN KÜRTLER BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELERİNİN VAKTİ GELMİŞTİR”

AKP’ye oy veren Kürt  seçmenlere de selenen Buldan, “HDP’ye bu kadar zulüm yapılırken, Kürtlere bu kadar zulüm yapılırken, HDP’nin her türlü siyasi hakkı elinden alınmaya çalışılırken, milletvekillerinin ve belediye eşbaşkanlarının cezaevinde olduğu bir süreçte hala AKP’ye oy vermeyi düşünen Kürtlerin artık şapkalarını çıkarıp bir kez daha düşünmelerinin vakti gelmiştir”dedi.

“TÜRKİYE HALKLARI SENDEN BU SEÇİMLERDE KURTULACAK. SENİ GÖNDERECEĞİZ”

Buldan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğana’da selenerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın son yaptığı açıklama var. ‘Bana son bir kez oy verin, son bir kez yetki verin. Bundan sonra sizden yetki istemeyeceğim’ diyor. Son bir kez yetki istemesinin anlamı, bir dahaki seçimlerde benden kurtulacaksınız demektir. Vallahi Türkiye halklarının bir seçim daha beklemeye tahammülü yoktur. Biz senden bu seçimlerde kurtulacağız. Türkiye halkları senden bu seçimlerde kurtulacak. Seni göndereceğiz. Türkiye halkları seni gönderecek. Ülkeyi getirdiğin halin, yaşattığın zulmün, bütün bunların sandıkta hesabını vererek gideceksin. Ve sandıklar açıklandığı zaman ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyen bu kez biz olacağız. Atımızı alacağız, Üsküdar’ı geçeceğiz ve AKP-MHP iktidarını iktidardan düşüreceğiz. Başka alternatifimiz, başka şansımız yok.”

DEMİRTAŞ, “TRAJEDİ OLUR” DEMİŞTİ

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir mektubunda “Ortak adayda birleşilmezse trajedi olur” ifadelerini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir