HIZLI RANDEVU

Hamburg Başkonsolosluğu’ndan Randevu Müjdesi

Özellikle korona pandemisi döneminde, bilhassa Yeni Pasaport randevuları konusunda sıkıntı çeken vatandaşlar için Hamburg Başkonsolosluğu yeni bir uygulama getirdi ve “Hızlı Randevu” sistemini devreye soktu.

25 Haziran’da başlayacak okul tatili öncesinde vatandaşlarımızın yeni pasaport başvurularıyla ilgili olarak Başkonsolos Yonca Sunel aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

Özellikle pandemi döneminde, bilhassa yeni pasaport randevuları konusundaki  sıkıntıları ortadan kaldırmak için  Hamburg Başkonsolosluğu Haziran ayında da Cumartesi günleri  açık.

Başkonsolosluğumuzda yeni pasaport başvuruları için şu anda ertesi güne randevu verebiliyoruz. Bu süre, en fazla birkaç güne çıkıyor.  Haziran ayında Cumartesi günleri de  pasaport işlemleri için açığız.  Vatandaşlarımızdan pasaport işlemleri için randevu almalarını rica ediyoruz.  

İleri bir tarihe pasaport randevusu almış vatandaşlarımızın,  www.konsolosluk.gov.tr adresi üzerinden  kendilerine daha yakın bir randevu tarihi almaları mümkün.  Bunun için öncelikle randevu sisteminde boş günlere bakmaları, bir tarihe karar verdikten sonra, almış oldukları randevularını sistem üzerinden iptal etmeleri ve yeni  belirledikleri tarih için tekrar randevu almaları gerekmektedir. Bu işlem birkaç dakika sürmektedir.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir