HTBB 12 Mart’ta Seçimli Genel Kurul’a gidiyor

Hamburg Türk Basın Birliği üyelerinin Hamburg’un Altona semtinde bulunan Öz Sultan Restaurant’da üyeler Rıza Atamtürk, Meral Çelik, Salih Çelik, Serdal Zeynel’in ev sahipliğinde özel gündem maddeleriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’de yaşamlarını yitiren depremzedeler anıldı.

Haber: Ali Akdemir

Başkan Erdal Altuntaş‘ın yönettiği  HTBB özel toplantısı, asrın felaketi olarak adlandırılan ülkemizdeki deprem sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşlar için, bir dakikalik saygı duruşuyla başladı.  33 üyenin iştirak ettiği toplantıda, üyelerin oy birliğiyle alınan karar sonucu, dernek kasasından 500 Avro’yı  depremzedeler için bağış olarak verilmesine karar verildi. HTBB toplantısında misafir olarak katılan, Hamburg Eyalet Meclisi SPD Milletvekili Ali Şimşek HTBB üyelerini,  Enerji yardımları, ev kirası ek yardımı, deprem ve 2023’deki yenilikler konularında bilgilendirdi ve soruları cevapladı.

SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI 12 MART’TA

Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Rıza Atamtürk‘ün istifasıyla boşalan başkanlık koltuğu ve  Yönetim Kurulu için yeniden seçime gitme kararı alan Hamburg Türk Basın Birliği, 12 Mart Pazar günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda yeni yöneticilerini  seçecek.

Denetleme Kurulu raporunu Bekir Tanrıkulu’nun açıklamasından sonra toplantının son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde  bazı üyeler düşüncelerini paylaştılar. İbrahim Gül, derneğin müstakil bir yeri olması gerektiğini vurgularken, bunu için gelir getirici bazı önerilerde bulundu. 

Rıza Atamtürk de dernek adına çıkarılacak bir derginin çalışmalarını üstlenebileceğini belirtti. Ahmet Durmuş ise, İskenderun’daki depremde hayatlarını kaybeden 7 Gazeteci için  yardım gönderilmesini teklif etti. BEDO lakaplı Bülent Kayaturan, Hamburg 1‘deki programdan ayrılarak, kendi başına bir yayın organizasyonu kurduğunu ifade etti ve HTBB’nin Alman kesimiyle de bağlantı içinde olması temennisinde bulundu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir