Büyükelçi Devrim Öztürk enkaz altında

Hamburg Başkonsolosluğu görevi esnasında sergilediği performans ve yaklaşımlarından dolayı her kesimin takdirini kazanmış olan Devrim Öztürk’ün depremde enkaz altında kaldığını öğrenen Hamburg’daki akraba ve yakınları ile iş dünyası ve STK mensuplarının  olayı öğrenir öğrenmez, bilgi amaçlı olarak ilgili makamlara yaptıkları başvurular, depremin 8 gün sonrasında bile  hep “Enkaz” kelimesinde kilitleniyordu.

DERLEME: Mehmet Atak

Devrim Öztürk (d. 1967, İstanbul) Türk büyükelçi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1989 yılında mezun olmuş, aynı yıl Dışişleri Bakanlığı’na girmiştir. Çeşitli görevlerin ardından 2009-2013 yıllarında Hamburg Başkonsolosluğu görevini yürütmüştü. Daha sonraları çeşitli ülkelerde Büyükelçi olarak görev yapan Devrim Öztürk, depremde enkaz altında kaldığı Hatay’da Büyükelçi sıfatıyla T.C. Hatay Temsilcisi olarak görevde bulunuyordu.

İŞTE RÖNESANS REZİDANZ’LA İLGİLİ  BAZI GELİŞMELER:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Haber alınamadı”

DHA kaynaklı habere göre, Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta Dışişleri’nden acı bir haberi paylaştı: “Deprem bölgesinde temsilciliklerimiz var, Gaziantep’te, Diyarbakır’da ve Hatay’da. Bir de İstanbul’da temsilciliğimiz var.Deprem bölgelerine 11 büyükelçimizi görevlendirdik. Zaten bölgemizde 17 personelimiz vardı, 14 personel daha gönderdik. Maalesef Hatay temsilcimiz Büyükelçimiz Devrim Öztürk ve görev yapan bir personelimiz halen enkaz altındalar. Henüz büyükelçimizden bir haber alamadık.”

ÇÖKEN RÖNESANS REZİDANSI

Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun kimdir, tutuklandı mı?
Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından gündeme geldi. 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler başta Hatay olmak üzere 10 ilde yıkıcı hasara ve can kaybına neden oldu. Türkiye’yi yasa boğan olayın ardından “Hatay’da yıkılan, 250 dairelik Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun kimdir, tutuklandı mı?” araştırmaları hız kazandı.

HABERTURK.COM

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki yıkıcı depremin ardından Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay‘da büyük can kaybı yaşandı. Hatay‘da içinde bin kişinin yaşadığı 250 daireli Rönesans Rezidans yıkılırken gözler “Rönesans Rezidans müteahhitti Mehmet Yaşar Coşkun kimdir, tutuklandı mı?” sorusuna çevrildi. İşte, Rönesans Rezidans müteahhitti Mehmet Yaşar Coşkun hakkında merak edilenler…

DHA kaynaklı habere göre; Mehmet Yaşar Coşkun ve Hüseyin Yalçın Coşkun kardeşler hakkında soruşturma başlatılarak yakalama kararı çıkartılmıştı. İlgili birimler, mimar Mehmet Yaşar Coşkun’un yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu dair istihbarat edindi. Mehmet Yaşar Coşkun’un Karadağ’da danışmanlık firması bulunuyor.

    RÖNESANS REZİDANS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

    Şirket, 4855 sicil numarası ile Hatay Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı.

    Tam Şirket Unvanı: Antis Yapı Ticaret Limited Şirketi

    Şirket Ortakları: Mehmet Yaşar Coşkun, Hüseyin Yalçın Coşkun, Dudu Berlin Coşkun.

 “Antakya’da ‘cennetten bir kare‘ diye reklamı yapılan 250 daireli rezidans depremle yerle bir oldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde 12 katlı ve 250 daireli Rönesans adlı Rezidans depremle birlikte yerle bir oldu

RÖNESANS REZİDANS MÜTEAHHİTİ MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTUKLANDI

 Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun yurtdışına çıkmak isterken havaalanında yakalandı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, geçen hafta  Antalya’dan İstanbul’a gelen ve gözaltına alınan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un, uçakla Karadağ’ın başkentine kaçacağı öğrenildi.
Yaşar Coşkun, paralarla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına kaçmaya çalışırken ihbar edildi.
İhbar üzerine hareket geçen polis,  Coşkun’un İstanbul Havalimanı’ndan Karabağ’a çıkışını engelledi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek yakalanan Coşkun, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTUKLANDI!

Hatayda depremde yıkılan Rönesans Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
HABERTURK.COM’unhaberine göre, Hatay’da çöken Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı mahkeme kararı ile tutuklandı.

Öte yandan, Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın ortağı, proje müdürü ve şantiye şefi ortada yok.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkılan binaların sorumlularına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklu sayısında artış yaşanırken binaların yapımındaki diğer sorumlular da merak ediliyor.

SÖZCÜ/ Deniz Bilici GÖÇMEN

Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın ortağı, proje müdürü ve şantiye şefi ortada yok

Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın bir müteahhidi tutuklandı, binanın yapımında sorumlu diğer kişiler için ise şu ana kadar bir gelişme yaşanmadı.

Müteahhit firma Antis Yapı’nın ortağı Mehmet Yaşar Coşkun, Karadağ’a gitmek üzereyken gözaltına alındı ancak diğer ortak Hüseyin Yalçın Coşkun’un Budva’da olduğu iddia ediliyor.

Coşkun kardeşlerin, 2017’den beri Karadağ’da Antis Montenegro adıyla ülkede oturum izni alma ve vatandaşlık gibi konularda teknik, hukuki hizmet danışmanlık şirketi ve Budva’da inşa ettikleri rezidansları bulunuyor.

PROJE MÜDÜRÜ VE ŞANTİYE ŞEFİ KAYIP

Hüseyin Yalçın Coşkun‘un kaçacağı şüphesiyle sosyal medyada birçok vatandaş Türkiye Podgoritsa Büyükelçiliği’nin harekete geçmesini isterken Rönesans Rezidans’ın diğer sorumlularının akıbeti de merak ediliyor.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan ilana göre proje müdürü İbrahim Dahiroğlu ile şantiye şefi Bayram Mansuroğlu’na ilişkin şu ana kadar herhangi bir ize rastlanamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir