HTBB’DEN ATAKUM BELEDİYESİ ZİYARETİ!

Hamburg Türk Basın Birliği,  Samsun iline yapmış gezi ve ziyaretler kapsamında  kendilerine gerekli destek ve katkıyı sunan  merkez ilçe  belediyesi Atakum’lu yetkilileri ile belediye binasında bir görüşme gerçekleşti

Futbol Express’in haberine göre ;

Görüşmede Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak,  kendilerine  yapılan destek ve katkılardan dolayı belediye başkan yardımcısı Dilek Çınar’a basın birliği adına teşekkürlerini iletmiştir.

Haber: Ali Akdemir Fotoğraflar: Hasan Akdoğan

DİNAMİK VE ÇEKİCİ BİR KENT

Belediye binasında yapılan görüşmede Atakum ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan İpek’te hazır bulunmuştur. Görüşmede Almanya’da yaşayan Türklerin durumu başta olmak üzere, uyum süreci, ırkçı saldırılar,  Türkiye’deki seçim süreci ve gurbette yaşayan vatandaşların oy hakkı gibi konular ele alınmıştır. Atakum  belediye başkanı Av.Cemil Deveci ilçe dışında olduğu için görüşmede bulunamamıştır. Belediye başkan  vekili Dilek Çınar Atakum belediyesi ile ilgili olarak HTBB üyelerine genel bilgiler vermiştir. Çınar konuşmasında, Atakum’un hızlı bir nufus artışı aldığına dikkat çekerek, nufusun 250  bine yaklaştığını ve bu nufusun 45 bininin öğrencilerden oluştuğunu belirtmiştir.

Çınar konuşmasının devamında, „Atakum, Samsun‘un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak ilçede daha planlı bir yapılaşma mevcuttur. Nüfusu hızlı bir artış göstermektedir. Atakum, Samsun’un nüfus artış hızı en yüksek ilçesi olmuştur. Bu gelişmeler, Atakum’un, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel altyapısı güçlü, dinamik ve çekici bir kent olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Nüfusumuzdaki bu artış, yerel yönetim olarak bizlere daha çok çalışma azmi vermektedir. Karadeniz Bölgesi’nin gözde kenti Atakum, sürdürülebilir gelişim modeliyle örnek oluyor.”dedi.

GÖRÜŞMEYE VESİLE OLAN HULİSİ IŞITAN TAKTİR EDİLDİ

Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak’da konuşmasında, Atakum belediyesine yapılan  ziyaret için baskan yardımcısı Dilek Kaplan ve belediye meclis üyesi Hasan Ipek’e teşekkür ederek, „ Ayrıca Hamburg’da yaşıyan Atakum Belediye meclis üyesi olan başarılı iş insanı Hulisi Işıtan’a da bu ziyarete vesile olduğu için taktir ve şükranlarımızı sunuyoruz“ dedi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir