KADİR’İN DİRENİŞİ KARAKOL KORKUSUNDAN

Hamburg’un Neustadt semtinde yaya yolunda e-roller elektrikli bisiklet sürdüğü için polislerce durdurulan 15 yaşındaki Kadir Holdur’un, karakola gitmekten çekindiği için polislerle didiştiği belli oldu.

Okuldan çıktıktan sonra elektrikli bisiklete binip, polisin açıklamasına göre yayalara mahsus yolda sürüşüe devam ettiği belirlenen Kadir Holdur, durdurulmasını takiben 4 polisin önünde ilk olarak kimlik kontrolüne tabi tutuldu ancak  üzerinde olması gereken kimliğini evde unuttuğunu söyledi. Babası Baki Holdur’un açıklamasına göre, “Eve birlikte gidip kimliğimi alalım” şeklindeki teklifi kabul edilmeyen Kadir, polislerin “Seni karakola götüreceğiz” sözü üzerine, karakola gitmenin çok olumsuz bir gelişme olacağı varsayımıyla panik atak moduna girdi ve bugüne kadar karakolları ancak filmlerde gören bir genç olarak götürülmeyi kabul etmedi ve direnmeye başladı. 

Uyarların fayda etmeyişi üzerine ikinci bir polis ekibinin gelmesinden sonra, itişme kakışmalar başladı ve Kadir ancak gaz sıkılarak  yere yatırılabildi ve kelepçelenip karakola götürüldü. Kadir’in kimliğiyle birlikte 2 saat sonra karakola giden babası, oğlunu alıp eve götürdü.

Üzerinde kimlik taşımama sebebiyle meydana gelen bu istenmeyen olayın kamera görüntüleri,  şahitler, polis ifadeleri ve doktor raporlarıyla birlikte ne şekilde sonuçlanacağı şimdiden  merak konusu. 

Haber : Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir