Süper Lig ve Avrupa’da Kanarya ile Aslan damgası

Fenerbahçe ve Galatasaray, hem Avrupa’da hem de ligde tam gaz yollarına devam ediyorlar. Her iki takımda da öne çıkan isimler, aslında camia tarafından beklentinin yüksek olduğu isimler.

GAZETEM.EU / Hakan Ortatepe

FENERBAHÇE GALİBİYET VE GOL REKORUNA KOŞUYOR

18 maçlık galibiyet serisi ile şu anda Galatasaray‘ın rekorunu egale eden Fenerbahçe‘de Dzeko, Szymanski, Tadic ve küllerinden yeniden doğan İrfan Can Kahveci. Tabii ki bir de, göreve geldiğinde hiç kimsenin bu şekilde bir performans göstereceğini tahmin bile etmediği Hoca İsmail Kartal. Yalnız bu oyuncular için dikkat edilmesi gereken bir konu var. Bu oyuncular Avrupa’nın önde gelen takımları ve liglerinde top koşturmuşlar, çok profesyoneller ve sadece futbol oynunu iş sayıp işlerini yapıyorlar. Gösterişten uzak ve kimseye de bir şey ispat etme zorunlulukları olmadığının bilincinde olarak, sadece işlerini yapıyorlar. Ha bir de ve en önemlisi Fenerbahçe‘yi benimseyip kendilerini takımın bir parçası gibi görüyorlar ve bundan da daha önemli bir unsur da, taraftarla bütünleşmiş olmaları.. Sonuç olarak, bu da takıma çok olumlu şekilde yansıyor.
Fenerbahçe taraftarlarına baktığımızda da, mutlu ve olmadığı kadar da mesut. Çünkü uzun zamandır hem stadyumda, hem de ekran başında hiç bu kadar rahat şekilde seyretmemişlerdi maçlarını. Geçtiğimiz yıl “eyvah eyvah” deyip “maç ne olacak, kazanabilecek miyiz acaba”diye hop oturup hop kalkarken, bu sezon “kaç farkla kazanırız acaba”diyerek ve oynanan futbolun keyfini de çıkararak maçlarını izliyorlar. Çünkü takımlarının kazanacaklarından o kadar eminler ki.. 
Gerçekten de Fenerbahçe takım olarak oynadığı oyunla, taraflı veya tarafsız izleyen herkese keyif veriyor. Taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor ve işler yolunda gidiyor. Hem ligde şampiyonluk hedefleniyor, hem de Avrupa’da çıta yükseğe çıkıyor. Görünen o ki Fenerbahçe Avrupa’daki macerasında gruptan kolayca ve hatta rekora imza atarak çıkar, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. (Çünkü grubunda yenemeyeceği rakibi yok gibi). Sonraki turlardaki rakiplerini de geçip kupayı da ülkemize getirirse kimse şaşırmasın, bilakis gurur duyalım.

GALATASARAY’IN GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI

Galatasaray da yine aynı şekilde hem lig, hem de Avrupa’da, dolu dizgin yoluna devam ediyor. Şampiyonlar Ligi kuraları çekilip Galatasaray’ın grubu belli olduğunda bir çok kişi “Galatasaray ölüm grubuna düştü” deyip, gruptan çıkmayı bırakın, puan alabileceğini bile tahmin etmedi. Ancak Galatasaray tüm bu tahminleri adeta ters köşe ederek, ilk iki maçından birini beraberlikle, diğerini de (hem de öyle böyle bir takıma karşı değil, üstelik de deplasmanda Manchester United a karşı) galibiyetle bitirerek 4 puana ulaştı. lcardi gerçekten tam bir usta.. Evet penaltı kaçırıyor ama soğukkanlılığını hiç kaybetmiyor ve hemen akabinde de golünü atıyor. Aynı şekilde Zaha da gün geçtikçe forma girecek ve takıma daha fazla katkı sağlayacak görünümde. Aynı Fenerbahçe’de olduğu gibi Galatasaray’da da, bu oyuncular kendilerini takımın bir parçası gibi görüyorlar. Ve taraftarla da bütünleşmiş durumdalar. Yani hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, takım olma adına, epey bir yol almış görünüyorlar. Ve gerçekten her iki takım da bu yönleriyle ligdeki diğer takımların üzerinde.

Şampiyonluk yolu da , daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi her iki takımın kendi aralarında oynayacağı derbi maçlarından geçer. Zira şampiyonluk için diğer takımların, (Tabii ki Lig’in ikinci yarısında  herhangi bir terslik olmazsa) bu iki takıma karşı şansları yok gibi görünüyor. 

YENİ TEKNİK DİREKTÖRLER YOLDA 

Beşiktaş ve Trabzonspor, hem yaptıkları transferler, hem de aldıkları sonuçlarla Lig sıralamasında biraz geride kaldılar. Henüz her ikisi de gerçek ritmini bulamadı ve Teknik Direktör değişikliğine gittiler. Hatta Beşiktaş’ta yönetim bile değişecek gibi. Beşiktaş’ın eksiği, Aboubakar dışındaki yabancı transferleri henüz geldikleri yerin farkında değiller ve ait olma duygusundan yoksunlar. Beklenenden çok uzaktalar henüz. Örneğin; Chamberlain, önemli bir oyuncu, Tadic veya Zaha seviyesinde bir yıldız diyebiliriz ama mutlu degil ve sanki “nerden geldim ben buraya yahu” der gibi bir vücut dili sergiliyor. Kalitesi yüksek bir oyuncu ve diğer oyuncuları kendi seviyesinde görmüyor gibi.
Şimdi, yeni gelecek Teknik Adamlardan (her kim olacaksa) beklenti, ellerinde sihirli bir değnekle hem Beşiktaş’ı hem de Trabzonspor’u düzeltmeleri yönünde. Yani, kısaca “dön baba dönelim” olacak. Ve yeni gelenler de “bu takımı biz yapmadık ki ve eksikler var” diyecekler, sonra ara transfer sezonu gelecek ve yine transferler yapılacak…

NOT: 

Samsunspor’un yeni hocası belli oldu! 

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Alman Teknik Direktör Markus Gisdol ile sezon sonuna kadar anlaştı.

20 takımlı Süper Lig’de son sırada bulunan Samsunspor, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’ndan boşalan koltuğa Alman teknik adam Makus Gisdol’u getirdi.
Son olarak 2021-2022 sezonunda Rusya Premier Lig ekiplerinden Lokomotiv Moskova’yı çalıştıran Gisdol, Almanya Bundesliga’da görev aldığı Hoffenheim, Hamburg ve Köln kulüplerinde 200’ün üzerinde maça çıktı. Teknik direktörlük kariyerine Almanya’nın Hoffenheim takımında başlayan Markus Gisdol burada geçirdiği 4 sezonda Bundesliga’da 96 maçta 35 galibiyet, Hamburg’da 2 sezonda 52 maçta 16 galibiyet, Köln’de 53 maçta 14 galibiyet ve son olarak çalıştırdığı Rus ekibi Lokomotiv Moskova’da ise 11 maçta 2 galibiyet aldı. (Kaynak: SKOR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir