Kenan Kolat yazdı: AfD’nin oy oranı niye artıyor

42 yıldır Almanya’da yaşayan CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, “AfD’nin oy oranı niye artıyor?” sorusuna yanıt verdi.

Almanya siyasetinin kritik konusu, AfD’nin oy oranı…

Güncel bir kamuoyu araştırmasına göre, muhalefetteki aşırı sağcı AfD partisi, iktidardaki üçlü koalisyonun büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) oy oranını geçti. Anket sonucuna göre AfD’nin oy oranı yüzde 19’a yükseldi, SPD’nin oy oranı ise yüzde 17’ye geriledi.

42 yıldır Almanya’da yaşayan CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, “AfD’nin oy oranı niye artıyor?” sorusuna yanıt verdi.

Kenan Kolat’ın sosyal medyada kaleme aldığı değerlendirmesi şöyle:

AfD’nin oy oranı niye artıyor?

Göç Sorunsalı: Artmakta olan göçmen ve mülteci sayıları özellikle küçük burjuva sınıfında “refah şovenizmi”ni tehdit ediyor. Bu kesimin oyları tepkisel olarak AfD’ye kayıyor.

Koalisyon Hükümeti içerik olarak olumlu şeyler yapmasına (koalisyon protokolünü uygulamaya koyarak) karşın, iç tartışmaların kamuoyu önünde yapılması seçmeni olumsuz yönde etkiliyor. Toplumdaki güçlü beklentisi bu konuyu sürekli dile getiren AfD’ye yarıyor.

Almanya bir konsensüs ülkesi, ancak Almancada denildiği gibi “vom Konsens zum Nonsens” gerçeği Hükümetin kararlarını alırken fazla uzlaşma yaptığı düşünülüyor.

Muhalefet partisi CDU/CSU ortaya ciddi bir seçenek sunamıyor, bu da köşeli siyaset arayışına yol açıyor.

Göç sorunsalı Almanya kaç mülteci alabilir üzerinden yürüyor. Sol partiler dünyadaki sömürü düzenini ve bunun yol açtığı (göç) sorunu anlatmıyor. Alanı popülist ve ırkçı yaklaşımlara teslim ediyor.

Toplumun çeperlerine geriletilmiş ırkçılık toplumun ortasına geliyor. Bu durumla ciddi bir mücadele yürütülmüyor. “Postal ırkçılık”tan “kravat ırkçılığı”na değişim yeterince analiz edilmiyor.

Doğallıkta bu maddelere daha ekleme yapılabilir. AfD demokrasiyi tehdit etme noktasında ilerliyor. Tüm demokrasi güçlerinin ortak davranışı zorunlu bir tutum olmak durumundadır.

KAYNAK : ARTI49, Kenan Kolat

https://www.arti49.com/kenan-kolat-yazdi-afdnin-oy-orani-niye-artiyor-2383866h.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir