LİG’İN YENİ LİDERİ BAŞAKŞEHİR

Deplasman maçında Rizespor’u 2-1 yenen Başakşehir, Süper Lig’de 46 puanla liderliğe yükseldi.

Süper Lig’in 23. haftasında Trabzonspor’un Beşiktaş’la İstanbul’da 2-2 berabere kalması ve Galatasaray’ın da 20 yıl sonra Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-1 yenmesi ile birlikte zirvede oluşan 4 takımlı zorlu yarış, Başakşehir’in deplasmanda Rizespor’u 2-1’le geçerek 46 puanla liderliğe çıkmasıyla bambaşka bir hüviyete büründü.

Nefes kesen dişe diş bir mücadele şeklindeki Rizespor-Başakşehir karşılaşmasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Karadeniz ekibi, 43. dakikada Visca’nın penaltı golüyle devreyi 1-0 mağlup kapadı. İkinci yarıda Rizespor 60. dakikada Umar’la beraberliği sağladı. Liderlik iddiasındaki Başakşehir’in baskılı oyunu sonucu 90+1’de Scretel’in vuruşu ise maçın sonucunu belirledi. Okan Buruk’un talebeleri, alınan 2-1’lik bu galibiyetle birlikte, 36 puanla liderliğe yükselmenin keyfini yaşadılar.
Puan cetvelinde 36 puanlı lider Başakşehir’i, 35’er puanla bir maçı eksik olan Trabzonspor ile Galatasaray ve Sivasspor takip ediyor. Alanyaspor 39, Fenerbahçe 38, Beşiktaş ise 37 puanda.

Haber: Mehmet ATAK 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir