Mehmet Atak’ın kaleminden İzleyici gözüyle BJK- G.Saray derbi maçı

Bir tarafta Şampiyonlar Lig’nde 3 maçta sıfır çekmiş ve artık Süper Lig’de zirveden kopmama yarışına odaklanmış Beşiktaş.. Diğer yanda ise, UEFA Ligi’nde grup liderliği devam edip, Süper Lig’de üst sıralara tırmanma yolunda ilerleyen ve yaralı Kartal’la deplasman maçına çıkan Galatasaray..

Pazartesi günü oynanan bu kritik İstanbul derbisi, özellikle Beşiktaş için, Şampiyonlar Ligi’nde alınan son 4-1’lik mağlubiyetin ardından hayati bir önem arzediyordu. Öyle ki, aldığı 1 maçlık ceza ve Şampiyonlar Ligi’ndeki 3 mağlubiyet ve zirvyi Trabzonspor’a kaptırma nedeniyle hocaları Sergen Yalçın‘ın durumu tartışılmaya başlanmışken, bu Galatasaray maçı apayrı bir önem taşıyordu hem Beşiktaş hem de Sergen açısından. Maçın kaybedilmesi halinde yeni yeni senaryolar belki şimdiden hazırlanmıştı bile!.. Kazanılması durumunda ise, sıkıntılar unutulup, her şey yeniden başlyacaktı. 

Galatasaray cephesinde ise gri bir manzara görünüyordu. Gençleştirilmiş ama henüz tam olarak oturmayan bir takım görünümündeki Galatasaray’da Moskova’ya lider gidip lider dönmenin rehaveti mi, yoksa ligde tepeye tırmanma hırs ve mücadelesi mi bu derbi maçına yansıyacaktı? Özellikle bu sezon hayli kritik hatalar yapan kaptan Muslera, bakalım Beşiktaş karşısında eski parlak günlerinndeki kurtarışlarını ortaya koyabilecek miydi acaba ? Ama derbinin kazanılması halinde takım Lig’in tepesine  tam olarak tutunacak, moraller daha da artacaktı.. 

İŞTE İZLEYİCİ GÖZÜYLE 2-1’LİK BJK- G.SARAY MAÇI GÖRÜNÜMÜ

Önce Galatasaray:

* Bir defa şunu belirtmek gerekir ki, Galatasaray’ın tac atışlarında topu kime atılacağının kararsızlığı dikkat çekiyor. Bu nedenle, topu hemen oyuna sokmak gerekirken, kararsızlık sebebiyle geçen bekleme süresinde de rakip oyuncular rahatça yerlerini alıp, adam markajına imkan buluyorlar.

* Orta sahası çok rahat şekilde geçiliyor ve ceza sahası içinde her an tehlike yaşanıyor.

* Galatasaray’ın yediği goller genellikle kalabalık ve aciz kalan müdafaa elemanlarına rağmen kaydediliyor.

* Kaptan kaleci Muslera, gerek Lig ve gerekse Avrupa Kupası maçlarında zaman zaman yaptığı hatalarla puan kaybına neden olurken, Beşiktaş karşısında da topa çıkışlardaki gecikmeler ve kararsızlığı sonucu gollere engel olamadı. 

*  Galatasaraylı bazı oyuncularda topa müdahale etmeye çalışırken, zaman zaman rakibi fizik gücüyle de oyundan düşürmeyi düşünüyorlar ama sonuçta kendilerine Sarı Kart da çıkıyor. 

* En önemli noktalardan biri de, dünkü maçta da görüldü ki,Fatih Terim takım üzerinde henüz disiplini sağlayamamış!.. Nedeni ise, Beşiktaş’ın 2-1 önde olduğu maçın 82. dakikasında kazanılan penaltı atışını, takımın penaltıcısı olarak açıklanan ve bu maçta da ilk golü kaydeden Alex Cicildau değil, Moustafa’nın kullanması ve topu kaleci Ersin’e teslim etmesiydi.  Bu atış golle sonuçlansa maç 2-2 duruma gelecek ve belki de oyunun kaderi de değişecekti. 

Ve.. Beşiktaş:

* Lig ve Avrupa Kupası maçlarındaki puan kayıplarıyla sarsılan yaralı Kartal Beşiktaş,  geride kalanları unutup, evindeki bu maça ruhen çok iyi  konsantre olmuş vaziyette sahadaydı. Bu durum atılan 2 golle birlikte tüm oyuncular üzerinde adeta doping etkisi yapmış gibiydi.

* İlk golü kalelerinde görmüş olmalarına rağmen serinkanlılıklarını bozmayan, bilinçli bir takım izledik.

* Duran toplarda Galatasaray kalesine tehlike oluşturan Beşiktaş, bu maçta 2 gol atan Larin’in, dünkü formuyla ilerleyen haftalarda çok iş yapacağı söylenebilir. 

* Kısacası bu hayati derbi maçını Beşiktaş bileğinin hakkıyla kazandı ve 20 puanla 3. duruma çıktı. 17 puanda kalan Galatasaray ise 8. sırada bulunuyor. 

                               *** 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir