Beşiktaş Galatasaray’ı 2 golle yıktı

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. Dev derbide Galatasaray Alexander Cicaldau ile öne geçse de Beşiktaş, Cyle Larin’in attığı gollerle maçı 2-1 kazanmayı başardı. Galatasaray’da Mostafa Mohamed bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Sergen Yalçın’ın takımı derbiye Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Souza, Ghezzal, Teixera, Pjanic, Larin ve Batshuayi kadrosu ile başlarken, Fatih Terim şu ilk 11 ile sahaya çıktı: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Cicaldau, Berkan, Kerem, Morutan, Diagne.

Karşılaşmada golü ilk bulan taraf Galatasaray oldu. 35. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Alexandru Cicaldau, çektiği şut ile takımını öne geçirmeyi başardı.

Bundan 4 dakika sonra Beşiktaş Cyle Larin ile skoru eşitledi. Umut Meraş’ın soldan orasında Larin, Fernando Muslera’dan önce davranarak yaptığı kafa vuruşuyla skora denge getirdi. İlk yarı böyle tamamlandı.

64. dakikada sahneye yine Larin çıktı. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Miralem Pjanic’in ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkten Necip Uysal’ın kafayla indirdiği topa hareketlenen Larin, arka direkte yakın mesafeden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı: 2-1

81. dakikada Galatasaray adına Mosfata Mohamed bir penaltı kaçırdı. Vida’nın ceza sahasında elle oynaması sebebi ile topun başına geçen Mohamed’in vuruşunu Ersin Destanoğlu kurtarmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla 10 maçta 20 puana yükselen Beşiktaş, lider Trabzonspor’un 4 puan arkasında yer aldı. Galatasaray ise 17 puanda kaldı.

11. hafta maçında Beşiktaş Hatayspor’a konuk olacakken, Galatasaray NEF Stadyumu’nda Gaziantep FK’yı ağırlayacak.

KAYNAK: NTV Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir