Mehmet Yıldız Barış Kahvaltısında konuştu: “Savaşlar, işçi sınıfının sırtında gerçekleşir“

Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız öncülüğündeki Barış Kahvaltısı Steilshoop semtindeki Armada Düğün Salonunda gerçekleşti. Etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı. Mehmet Yıldız moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda gazeteci Martin Dolzer ve Algan uyruklu Barış Aktivisti Najia Afshari dünyada gerçekleşen savaşlar tartışılırken ayrıca Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler içinde bağış toplandı.

Savaşların temelinde işçi sınıfının sömürülmesinin yattığının dile getiren konuşmacılar, özellikle ABD hegomanya yarışı dünyayı istikrarsızlaştırdığına dikkat çekildi. ABD’nin kendi çıkarları için Rusya ve Çin’i düşman ilan edildiğini bunun yanından Ortadoğunun parça parça yok edildiğine vurgu yapıldı. Konuşmacılar devam eden Rusya ile Ukrayna savaşının başlangıcında Ukrayna‘nın aynı zamanda ABD ve AB’nin saldırgan politikalarının ve NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesi ve renkli devrimler yoluyla ülkeleri tehdit etmesinden kaynaklandığı savunuldu.

Toplantı davetlilerin konuşmacılara sorularıyla ve katkılarıyla devam etti. Savaşlarda ölenlerin işçi ve emekçiler, kadınlar çocuklar olduğunu zenginler savaş olan ülkelerde kaçtığını ve işçi ve emekçilerin çıkarı barışta olduğunu dile getirildi.

Mehmet Yıldız ayrıca bu organizasyonda emeği geçen Armada Düğün Salonuna ve Billstedt Tek Market‘e teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir