Mehmet Yıldız, Hanau Irkçı Saldırısının yıl dönümünde konuştu: “ Sorun ancak toplum müdahale ederse çözülür“

Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, 3 yıl önce gerçekleşen Hanau saldırısının yıl dönümünde önemli açıklamalar yaptı.

Sorunların ancak toplumun müdahelesiyle çözülebileceğini savunan Yıldız,  Bugün Hanau’daki ırkçı saldırının üçüncü yıl dönümü. Sağcı bir terörist, 19 Şubat 2020’de göçmen kökenli dokuz kişiyi katletti. Kurbanların aileleriyle yas tutuyoruz ve ırkçılığı lanetliyoruz.

ARAŞTIRMA KOMİSYON ÇALIŞTIRILMADI

Hanau saldırısı sonrası kurulan araştırma komisyonunda yaşananları eleştiren Yıldız, komisyon sırasında CDU’nun oturumunu yavaşlatma çabası, davet edilen uzmanların belgelerinin eksik olması ve Bochum Ruhr Üniversitesi’nden hukukçu, kriminolog ve polis bilimci Thomas Feltes’in araştırma komisyonunda bilirkişi olarak 15 sayfalık eleştirel bir bildiri okumasının komisyon başkanı tarafından engellenmesi durumu gibi olayların yaşanması kabul edilemez.

IRKÇI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Almanya birleştikten sonra dönemin CDU ve FDP ve muhalefetteki SPD’nin birlikte imza attığı Anayasa’nın 16. Maddesinde siyasi zulüm görenlerin iltica hakkından yararlanmasını öngören bir değişikliğin Almanya’da toplumsal ırkçılığının temellini oluşturduğunu savunan Yıldız, 2000’l yılara doğru göçmenler ve mültecilere yönelik artan saldırılar Rostock-Lichtenhagen Mölln ve Solingen ve son olarak Hanau’nun ne yazik ki zeminini hazırladı.

NSU’nun ortaya çıkmasına ve seri cinayetlere dikkat çeken Yıldız, “Mevcut yasalar ve bürokrasinin tutumu göçmenler ve mülteciler için değişmediği sürede toplumsal ırkçılık devam eder. Aşırı sağ ve faşist yapılanmalar yasaklanmalı. Bunların finasman ve politik olarak ilerlemesinin önüne geçilmelidir. Hala yapmamız gereken çok şey var. Bu sorun ancak toplumun orta sınıfınında bir dönüşüm yaşanırsa çözülebilir.“dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir