Mehmet Yıldız ile Yalda Fest salonlara sığmadı

Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız’ın 16 yıldır öncülüğünde gerçekleşen Yalda Fest’e yoğun ilgi oldu.  Billstedt semtindeki Kültür Palast’da gerçekleşen festivale 500’ü aşkın vatandaş katıldı. Salonda  yer kalmadığı için bir çok sayıda vatandaşın kapıdan geri dönmek zorunda kaldığı gözlemlendi.

HALK İÇİN DEĞİL AB VE ABD EMPERYALİZMİ İÇİN SAVAŞIYORLAR

Geceye katılan ve desteklerini sunan  herkese teşekkür eden Yıldız”: Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşta başta zengin ailelerin çocukları ülkelerini terk ettı. Geriye kalan fakir işçi ailerin çocukları savaş ile karşı karşıya kaldılar. Ukrayna işçi çocuğu askerleri kendi halkı için değil ne yazık ki Avrupa ve ABD’nin emperyalizmi savaşıyorlar. Savaşın durması için için barış müzakeleri yapılmıyor aksine bölgeye sürekli silah sevkiyatı yapılıyor Bu savaşta Almanya’nın büyük bir silah tedarikçisi ve savaş bölgelerine ihracatçısı olduğu açıktır. “ dedi.

SAVAŞLARI, İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BARIŞ İÇİN VERECEKLERİ MÜCADELE DURACAKTIR

Terör örgütü Hamas’ın yok edilmesi bahanesiyle Filistin, Gazze’nin neredeyse yerle bir edildiği  ifade eden Yıldız: “ Sol görüşlü bir İsrail gazetesinde çıkan bir haberde, İsrail’in büyük bir terör saldırısına karşı önceden bilgilendirildiği iddiasını ortaya atıyor ve 10 saat önce saldırının olacağı uyarısında bulunuluyor. Ama herhangi bir önlem alınmıyor.  İsrail, dünyanın en iyi organize edilmiş güvenlik ve istihbarat servisine sahip olduğu söyleniyor. BM’nin önerdiği iki devletli çözüm, ABD ve İsrail tarafından görmezden geliniyor. Savaşların durduracak emperyalist güçler değil işçi ve emekçilerin barış için verecekleri mücadele duracaktır“ diye konuştu.

MARCO GASCH: “ALMANYA’NIN YENİ EMPERYALİZM POLİTİKASI“

Hamburger Forum adına Yalda Fest’e katılan Marco Gasch ise barışı müzakere etmenin önemine vurgu yaparak “ Savaşın hiç kimseye bir faydası yoktur ama savaş sonucunda herkes olumsuz etkilenir. 1999 yılındaki Sırbistan savaşında dönemin Alman Hükümeti savaşı destekledi. Şuan ki Başbakanın yaptığı son açıklamada “Tarihi dönüm noktasındayız” demeci Almanya’nın yeni emperyalizm politikası olabilir mi? Almanya’nın Rusya’ya yaptığını yaptırımları görüyoruz ama İsrail’in Gazzede yaptıklarını destekleyen bir hükümet var. “ diye ifade etti.

VATANDAŞLAR DOYASIYA EĞLENDİLER

Yalda Fest’de sırasıyla sahne alan Naïs, Rene Tenejou, Team DJ ve Grup Cemre’nin seslendirdiği enternasyonal şarkılarla geceye katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir