Millilerimizin evdeki hesabı Norveç’e tutmadı: 1-1

HAKAN ORTATEPE

MİLLİ MAÇI YORUMLADI

Norveç maçını kazanıp grubumuzda ikinci sıraya yükselmek ve Dünya Kupası’na katılabilme şansımızı devam ettirmek istiyorduk. Hani bir iş olmadığında o işle ilgili yeni bir başlangıç yapmak gerekir ya.. Hani değişmek ister insan ve “kendime yeni bir ben lazım” der ya, işte biz de Milli Takım içinde öyle yaptık ve dereden geçerken at değiştirircesine yeni Teknik Direktör olarak Alman Teknik Adam Stefan Kuntz’u iş başına getirdik.

O ilk maçında sahadan beraberlikle ayrıldı, ancak biz kazanmak zorundaydık. Bu beraberlik onun için, başlangıç adına bir başarı sayılabilir kendi kariyerinde. Ama bu bizim için Dünya Kupası’na katılabilme ümitlerimizin bir başka bahara kalması anlamına geliyor. Çünkü bu sonuçla grupta üçüncü sırada kalıp iddiamızı kaybettik gibi.. Her ne kadar  matematiksel olarak şansımız devam etse de, her zamanki gibi yine diğer maçlarda alınacak sonuçlara göre Dünya Kupası na katılıp katılamayacağımz belli olacak.

İŞİMİZ MATEMATİKSEL DENKLEMLERE KALMAMALIYDI 

Norveç maçında oyunu nasıl oynadığımızın ve bunu tartışmanın bir anlamı yok. Önemli olan bizim bu maçı kazanmamızdı. Oyun için, daha sonra şu değişti bu değişti, ya da şöyle oynadık böyle oynuyoruz diyebilirdik. Şimdi Hollanda’nın Norveç’i yenmesini bekleyeceğiz. Tabii ki akabinde de bizim geriye kalan tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Yani yine her turnuvada olduğu gibi bu Dünya Kupası’na da katılabilme şansımız  yine olasılık hesaplarına kaldı.

Oyuna dair çok kısa bir not: Birileri Burak Yılmaz’a Uluslararası müsabakalarda kendini yere attığında faul veya penaltı alamayacağını anlatmalı. Diğer yandan da Hakan Çalhanoğlu da artık takımı 10 kişi oynattığının farkına varmalı. Çünkü kendisi ondan beklenenin çok altında.

    ***

Ve.. GAZETE BAŞLIKLARI

“Kuntz ile Güneş doğmadı”

İstanbul Kadıköy Ülker Stadı’nda yeni Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde ilk maçına çıkan Milli takımın Norveç’le 1-1 berabere kalmasının ardından, ulusal gazetelerimizde bu maçla ilgili olarak çıkan başlıklar ise şöyle:

 
CUMHURİYET: Ulusal takım büyük fırsat kaçırdı

AKŞAM: Yıkıldık

SKOR: Milli takımda hayal kırıklığı

HABERTÜRK : Eski hamam eski tas

SKORER: Kuntz dönemi puan kaybıyla başladı

AJANSSPOR: Kuntz ile Güneş doğmadı

TÜRKİYE : Norveç elden kaçtı

YENİ ŞAFAK: Milliler işi zora soktu

YENİÇAĞ : Hoca yeni, oyun eski

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir