Önce Avukat Grubu, 1 Eylül Adli Yıl Açılışında Anıtkabir’de Atatürk’ün Huzurunda!

İstanbul Barosu’nun 2022 yılı seçimlerinde Önce Avukat Grubu’nun Baro Başkan Adayı olan Av.Elif Görgülü, Önce Avukat Grubu üyeleri ve ülkemizin öncü hukukçuları ile birlikte kuruluş felsefelerine uygun olarak, Cumhuriyetin 100. yılında, kurucu değerlere sahip çıktıklarını hatırlatmak üzere 1 Eylül Adli Yıl Açılışı için Anıtkabir’i ziyaret etti.

Av.Elif Görgülü başkanlığındaki Önce Avukat Grubu üyeleri ve meslektaşları Atatürk mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Av.Elif Görgülü; “Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine bağlı, gösterdiğin yolda açtığın hedefte ilerleyen, ilke ve devrimlerini savunan Önce Avukat Grubu’nun üyeleri ve adaletin savunucuları meslektaşlarımız ile birlikte huzurundayız.

2023-2024 Adli Yılı’nda bizler yılmadan, yorulmadan her türlü haksızlık karşısında mücadelemizi göstermeye devam edeceğiz. En önemli görevimiz; Cumhuriyetimize, laikliğe, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır. Yeni adli yılımızın ülkemizde hukuki güvenliğe; hızlı, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargıya ve güçlü bir savunmaya sahip olmasını temenni ediyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Önce Avukat Grubu:

Önce Avukat Grubu; Cumhuriyete, Cumhuriyetin kurucu değerleri ve kurucu felsefesine yürekten bağlı, Atatürk’ü ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerini anlayan ve benimseyen, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletine, kuvvetler ayrılığı prensibine, yargının bağımsızlığına inanan, temel hak ve özgürlüklere, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, hukukun evrensel ilke ve esaslarına bağlı avukatlardan oluşur.

Elif Görgülü:

İstanbul Barosu Başkan Adayı Av.Elif Görgülü; Önce Avukat Grubu ile; baroyu yenilemeyi, güçlendirmeyi, avukatların baroya olan aidiyet duygularını artırmayı, dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olayları yakından izleyerek  yanlışa gidiyorsa karşı çıkmayı, yapılan yanlışlara karşı doğruyu savunmayı, mesleğin yüklediği görev ve sorumlulukları sonuna kadar sahiplenerek avukatlık mesleğine hak ettiği itibarına yeniden kavuşturmayı amaçlamaktadır.

Aynı zamanda Geleceğe Adımlar Derneği’nin Kurucu Başkanlığını sürdüren Elif Görgülü; geleceğe olan borçlarımızı ödeme amacıyla yola çıkan Geleceğe Adımlar Derneği ile ortaokul çağındaki çocuklarımızın sosyolojik ve psikolojik gelişimlerini artırarak farkındalık yaratmayı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedeflemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir