Özgür Özel Almanya’da alkışlarla karşılandı

CHP Lideri Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de Şansölye Olaf Scholz ile bir araya geldi. Özel, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) olağan genel kongresine katılmak üzere yapılan ziyaret kapsamında temaslarını sürdürdü.

Artı49’un Haberine göre;

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya‘nın başkenti Berlin’de önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Özel, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

CHP tarafından yapılan açıklamaya göre, Özel’in görüşmesine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de eşlik etti. Özel, Almanya Başbakanı Scholz ile yapılan bu önemli buluşmada salondan gelen alkışlarla karşılandı. Ayakta selamlama yapan Özel’e, Scholz’un da alkışla karşılık vermesi dikkat çekti.

ÖZEL’DEN ALMANYA VE AVRUPA VURGUSU

Özel, SPD Kongresi’nin Avrupa ve tüm dünya açısından oldukça kritik bir zaman diliminde gerçekleştiğine işaret etti. Özel, şu konuşmasında şu açıklamayı yaptı:

“Kıtamız, bölgemiz ve tüm dünya önemli sınamalarla karşı karşıya. Çatışmalar, savaş ve terörün gölgesinde yaşanan insanlık dramları, neoliberal sistemin doğurduğu ekonomik sorunlar, sosyal adaletsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri, ırkçılığın ve aşırı sağın yükselişi, göç krizi, küresel iklim krizi… Tüm bu sorun ve tehlikeler eş zamanlı olarak karşımıza çıkıyor, birbirlerini besliyor. Sosyal demokrat siyasetin, özellikle biz Avrupalı sosyal demokratların ve sosyalistlerin tüm bu sınamalara karşı güçlü ve kararlı yanıtlar üretmesi gerekiyor. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, insanlığın tüm bu zorlukları aşmasını sağlayacak temel aracın sosyal demokrasi olduğuna inanıyoruz.”

Özel, CHP olarak Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkileri her yönden daha da geliştirmek, işbirliğini artırmak ve bu işbirlikleri yoluyla küresel ve bölgesel sorunlara yanıt üretmek için inisiyatif almaya devam edeceklerini söyleyerek “Aynı şekilde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinin reel politik gelişmelere kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

ÖZEL’DEN “SCHOLZ” AÇIKLAMASI

Görüşmenin ardından Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdikleri buluşmanın önemine vurgu yaptı.

Öte yandan Özel’in Almanya görüşmesi kapsamında SPD’li yöneticilerle kısa süreli görüşmelerde bulunduğu gözlendi.

Özel, geçtiğimiz gün SPD olağan kongresine katılmak amacıyla Berlin’e giderek, SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile de bir araya gelmişti. Bu kritik ziyarette, CHP liderine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel de eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir