Rahmi Bursalı Volkspark Mezarlığında Toprağa Verildi

Geçirdiği kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybeden Hamburglu iş insanı Rahmi Bursalı’nın cenazesi, ailesi, yakınları ve dostlarının katıldığı güneşli bir günde  dualarla defnedildi.

Haber: Mehmet Atak / FOTO: Cem Suveren ve Hasan Burgucuoğlu

40 yılı aşkın süredir Hamburg’da Sigortacılık, Örnekspor Kulübü Başkanlığı,Düğün Salonu işletmeciliği, Telefonda satış sistemi ,  Kredi ve Emlak Danışmanlığı gibi branşlarda  aktif şekilde faaliyet gösteren Rahmi Bursalı, geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yumdu. Örnek kişiliğiyle toplumda saygın bir yeri olan Bursalı, vakitsiz ölümüyle herkesi üzüntüye boğdu.

VOLKSPARK MEZARLIĞINDAKİ DEFİN TÖRENİNE  150 KİŞİ KATILDI

7 Mayıs Salı günü Hamburg’un Stadion caddesindeki Volkspark mezarlığında saat 10.30’da başlayan cenaze merasiminde, Bursalı’nın eşi Muazzez hanım, kızları Beng ve Seli, damatlar ile torunlar, akrabası  Ziya Toprak ve ailesi, iş arkadaşı  Murat Aksu, Hamburg Muhtarı Behçet Algan, CHP Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, ve önceki dönem Başkanı Erol Buldak, Demokratik Kültür Derneği Başkanı ŞuayipKarakuş ve Başkan Yrd. Hmmet Keklikçi, İnter Hamburg Başkanı Mehmet Geyik, Galatasaray derneğinden Başkan Volkan Varol ve Aydın Aktürk,  Beşiktaşlılar Derneği Onursal Başkanı Lütfü Kortağ, bir dönemin Akbank Müdürü Ersin Leventli, AKM Başkanlarından Cengiz Orhan,  Altona İlçe Milletvekili Hasan Burgucuoğlu, TGH’dan Turgut Duman ile Serap ve Olcay Sadak, Fenerbahçeliler Başkanı Mustafa Çömlek, iş insanları Celal Pamukoğlu,  Ercan Uzunpınar, Mehmet Taş, Selami Albayrak,  Ömer Yağcı, İrfan Gündoğan ve Cahit Balat,  Dr. Haluk Bayer,  Sigortacı Haydar Dönmez, Örneksporlu  Futbolcu Tanju Bozkurt  ile arkadaşları olmak üzer,  kadınlı erkekli  toplam 150’yi aşkın kişi hazır bulundu. 

MEZARI ÇİÇEKLERLE DONATILDI

Cenaze arabasından indirilen Rahmi Bursalı’nın tabutu,yaklaşık 600 metre ilerideki mezarı başına kadar eller üzerinde taşındıktan sonra,  cemaatin katılımıyla  DİTİB Din Görevlisi Eyüp Özdemir tarafından Cenaze namazı kildırıldı. Kuran-ı Kerim’den ayetlerin okummasını takiben hep bir ağızdan helallik verildi ve duanın arından da tekbirler arasında Rahmi Bursalı‘nın cenazesi  ebedi istirahatgahına konuldu. Bursalı’nın mezara kısa sürede çiçeklerle donatıldı.  Yapılan son duadan sonra ise, Sedat Akgündüz ve eşinin minibüs içinde hazırladıkları Helva  ikramından sonra tören sona erdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir