Hüseyin Cinkara, dünyada bir numaraya yerleşti

Almanya’nın Nürnberg kentinde dünya şampiyonluk eleme maçına çıkan cruser sıklet boksörümüz Hüseyin Cinkara, güçlü Kosova’lı rakibini ikinci rauntta nakavt ederek dünya şampiyonluk maçı yapmaya hak kazandı.

GAZETEM/SPOR

Almanya’nın Nürnberg kentinde ringe çıkan cruser sıklet (ağır sıkletin bir altı) boksörümüz Hüseyin Cinkara, Kosovalı rakibi Armend Xhoxhaj’ı ikinci rauntta nakavt ederek, Dünya Boks Federasyonu IBF’te bir numaraya yükseldi. Dünyanın dev isimleriyle büyük mücadeleler vermiş olan Kosova’lı rakibi maça iddialı çıkarken, Hüseyin Cinkara’nın bu maçı alamayacağını düşünüyordu fakat henüz karşılaşmanın ilk raundunda boksörümüzün vurduğu etkili bir yumrukla sarsılan rakip, ikinci rauntta nakavttan kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından bir açıkama yapan Hüseyin Cinkara, ‘Deplasmanda ringe çıkmama rağmen zaferle ayrıldık. Tüm bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen eşim Zeynep Cinkara’ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca karşılaşmanın tüm uluslararası anlaşmalarını yapan Mehmet Ali Cinkara ve beni yalnız bırakmayan destekçilerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ömünüzdeki aşamanın ne kadar zorlu olduğunun bilincindeyim fakat onu da başaracağız” diyerek, gelecek için  inancını ortaya koydu.

Fırat Arslan, ‘Potansiyelini görmüştüm’

Uzun yıllardan beri boksörümüzün danışmanlığını yapan Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, bu sonuçla sporcumuzun yakında dünya şampiyonluk maçına çıkma hakkını elde ettiğini belirterek, “Bundan sonraki maçlar daha zorlu olacaktır çünkü dünyanın zirvesinde en iyiler mücadele verir bu yüzden zirvede kalmak çok zordur ancak sporcumuzun bunu başaracağına olan inancım tamdır. Hüseyin, bugüne kadar yaptığı 22 karşılaşmada hiç yenilgi yüzü görmedi ve bu maçların 18’ini nakavtla kazandı. Bu da onun ne kadar başarılı bir boksör olduğunu gösterir’ ifadesinde bulundu.

Vedat Alyaz, ‘Hüseyin’e inancım tamdır’

Sporcunun basın danışmanı Vedat Alyaz, ‘Hüseyin Cinkara, bu sonuçla dünya erkek boksörler listesinde Fırat Arslan’dan sonra bir numaraya yükselen ikinci boksörümüz olma unvanını elde etti.  Hüseyin Cinkara’nın da profesyonel boks tarihimizde Fırat Arslan’ın ardından ikinci dünya şampiyonu olmasına az bir zaman kaldığını düşünüyorum’ dedi.

Haber: Vedat Alyaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir