SOL PARTİ’NİN KADİR HOLDUR ÖNERGESİ REDEDİLDİ

Türk genci Kadir Holdur olayı hakkında Hamburg Parlamentosu SOL Parti Meclis grubunca konunun İçişleri Komisyonu’nda incelenme talebi, hükümet kanadı partiler SPD ve Yeşiller’in oylarıyla reddedildi.

SOL  Parti Milletvekili ve partisinin İçişleri Sözcüsü Deniz Çelik’in Die Linke adına yaptığı açıklama şöyle:

Polis gençlere karşışiddet kullanıyor: SPD ve Yeşiller Meclis ´de inceleme ve araştırma talebini engelliyor.


Ağustos ortasında sekiz polis memurunun 15 yaşındaki bir gence şiddet kullanmasıbirçok soruyu gündeme getirdi. Polis şiddetinin orantısızlığıhakkında kamuoyunda bir tartışma başlattı. Sol Parti meclis grubunun, bugün toplanacak olan İçisleri Komisyonun’da bu konuya ilişkin inceleme talebi, SPD ve Yeşiler meclis gruplarıtarafından reddedildi.

Hamburg DIE LINKE parlamento grubunun içişleri sözcüsü Deniz Çelik bir açıklama yaparak:

“Kırmızı-yeşil koalisyonun hükümet gruplarının meclis görüşmesini reddetmesi ayrıca bir skandal ve olayın aydınlatılmasıkonusundaki isteksizliğini ortaya koyuyor. Böylece mağdur olanların ve bu duruma karşıeleştirisel yaklaşan kamuoyuna karşıkapıyıyüzüne kapatıyor. Devam etmekte olan Polisin kendi içindeki soruşturmalarına yapılan atıf, polis şiddeti ve kurumsal ırkçılıkla ilgili temel konularda parlamento müzakerelerini önlemek için bir bahane oluşturmaktadır. SPD ve Yeşilin araştırma talebini reddetmesi, nüfusun bazıkesimlerinde polise duyulan güvensizliğin ve eleştirinin güçlenmesine hizmet ediyor. Bu olayın aydımlatılmasıve sorumluların cezalandırılmasıİçin, kamuoyunun duyarlılığına Ve sahip çıkmasına bağlıdır. El ele vererek dayanışmayı güçlendirelim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir