Sorgun Belediyesi’nden Esma Arslan’a Teşekkür Plaketi

Hamburger Internationale Tierschutz in Not e.V. mensupları mayıs ayının ilk haftasında Sorgun Umut Evi’ni ziyaret ederek önceden planladıkları projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarına başladılar

Bir haftalık yoğun bir emek sarf ederek planladıklarının önemli bir kısmını gerçekleştirip, Hamburg’a gelirken de bakıma muhtaç iki sokak hayvanını da yanlarında getirdiler.

SOKAK HAYVANLARINA YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Proje çalışmalarında belediyeye sunulan dilekçelere olumlu yaklaşan Sorgun Belediyesi, çimento ve kum tedarikinde önemli katkıda bulundu. Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Hamburg-Sorgun arası, yıllardır sokak hayvanları için faaliyetlerde bulunmak üzere mekik dokuyan Esma Arslan’ı ve ekibini makamında ağırlayarak, dernek Başkanı Arslan‘a  bir teşekkür plaketi sundu.

Teşekkür plaketinin verilmesinin nedeni Esma Arslan’ın kendi barınakları “Sorgun Umut Evi” dışında Sorgun Belediyesi Barınağı’na da sunduğu katkılar ve destekler, bunların yanı sıra genel olarak sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmaların takdir edilmesi idi. Buluşmada barınakların sorunları ele alındı, birlikte geleceğe yönelik ne gibi çalışmaların yürütülebileceği konuları masaya yatırıldı.

Esma Arslan, ayrıca   Tarım ve Orman Su İşleri İl Müdür Yardımcısı Faruk Anteplioğlu tarafında makamında ağırlandı. Bu görüşmede de birlikte neler yapılabileceği ve geleceğe yönelik projeler hakkında fikir teatisinde  bulunuldu.. Aynı zamanda yazar olan Esma Arslan son kitabı  “Nazar” adlı eserini imzalayarak sundu.

Diğer kurum ve kuruluşlardan da davetler aldıklarını belirten Esma Arslan zaman darlığı yüzünden üzülerek bunları yerine getiremediklerini, kısa ziyaretin amacının barınaktaki eksikliklerin giderilmesi yönünde önceden planlanmış olduğunu, bir dahaki ekip ziyaretinde resmi görüşmeler için de ayrıca zaman ayıracaklarını ifade etti.

ESMA ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR ve TOPLUMSAL GÖRÜŞLER

Görüşmeler hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Esma Arslan sokak hayvanlarına yönelik faaliyetlerin yöredeki belediyeler ve resmi kurumlarla uyum ve ortak çalışmalarla yürütülmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak, “Gerek sayın Sorgun Belediye Başkanımız Mustafa Erkut Ekinci Bey’e, gerekse sayın Tarım ve Orman Su İşleri İl Müdür Yardımcısı Faruk Anteplioğlu Bey’e nazik davetleri ve bu verimli görüşmelerimize sundukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.

Ben her zaman şu noktaların altını çiziyorum: Anlık öfkeler, duygusal histerik çıkışlar, bir hayvansevere yakışmayacak saldırgan ve çirkin tavırlarla kimse bir yol alamaz. Sabırlı, hoşgörülü ve birlikte hareket etme bilinciyle olaya yaklaşılmalı. Hep birlikte sergilenen ortak davranışlardan en büyük çıkarı olanların sokak hayvanları olduğunu lütfen unutmayalım. Kısır çekişmelerin en çok onlara zarar verdiğini de görelim. İlgili resmi kurum ve kurumlarımızla uyumlu, yapıcı, mevcut sorunları elimizden gelen en iyi yöntemlerle çözen bir mantıkla hareket etmeliyiz. Kimsenin hakaretler ederek, yersiz suçlamalarla yol alabildiğine ben hiç şahit olmadım” dedi

Arslan son Sorgun ziyaretine ve izlenimlerine ilişkin düşüncelerini, bu yıl çıkacak olan “Değişim” adlı eserinde ele alacağını da ayrıca belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir