Tokatlılar’dan Muhteşem Şölen

Hamburg Tokatlılar Derneği üyeleri ve misafirleri geleneksel şölende ünlü sanatçı Hüseyin Uğurlu’nun müzikleri ile eğlendi.

Haber : Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Hamburg’da 2005 yılında kurulan “Kuzey Almanya Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” geleneksel hale getirdiği etkinlikler ile Tokat kültürünü, yaşamını anlatıyor. Kurucu başkan Turgut Duman; hali hazırda 180 Aktif üyemiz ile senede dört defa bu tür etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz, bunlara ilaveten sosyal faaliyetler ve ulusal bayramlarda yer alarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Sadece pandemi zamanında zorunlu olarak faaliyetlerimize ara vermek durumunda kaldık. Bugünkü etkinliğimizde yaklaşık 350 kişilik misafir ağırlıyoruz. diye bilgi verdi.

Gecenin Müziklerini yapan “Arkadaşlar Orkestrası” kurucusu Hüsamettin Özdemir, programın Moderatörlüğünü yaparken, geceye desteklerini veren katılımcılara ve sponsorlar teşekür ederek açılış konuşmasını yapmak üzere Başkan Sadık Çağman’ı sahneye davet etti.

BAŞKAN SADIK ÇAĞMAN
“Gecemizde kültürel zenginliklerimizi paylaşmak, bir araya gelmenin ve dayanışma ruhunu canlandırmak amacını taşıyor.Kültürümüzü yaşatmak gelecek nesillere aktarmak ve bir arada olmanın keyfini çıkarmak fırsatını sunuyoruz. Hep birlikte, bu geceyi coşkuyla geçirmek ve birbirimize yeni dostluklar kazandırmak adına buradayız.”
Diye konuştu.
Sponsorlara teşekkür ettikten sonra yönetim kurulu üyelerini konuklara tanıttı. Başkan Sadık Çağman, ikinci başkan Gülcihan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özdemir, Seval Özdemir, Hüsamettin Özdemir, Camal Salha, Erdal Şimşek, Serkan Yıldız, Uğur Güneş, Mehmet Kabakcı, Turgut Duman olarak açıkladı.

MEŞHUR TOKAT SARMASI
Ünlü Tokat yaprak sarması ikramıyla yemek servisi başladı.Yemek arasından sonra ikinci başkan Gülcihan Özdemir, düzenlemesiyle kurulan “Koro Tokat 60” Tokat yöresinden sevilen eserler ile sahneye çıktı.

Gülcihan Özdemir, Sultan Özdemir, Muhterem Özdemir, Cengiz Özdemir, Hayriye Çağman, Öznur Gül, Uğur Güneş, Zeliha Güçoğlu’ndan oluşan koro ekibi ilk sahne deneyiminde “Hey Onbeşli, Arabam 60 Model, Müdür Beyin Yeşil Kürkü, Başımdaki Yazma, Tokat Güzeli” türkülerini okudu.

Şölen Gönüller Semahı ile devam etti.Yöresel eğlencelerde yaygın olarak sergilenen ve “GÖNÜLLER SEMAHI” diye bilinen dans gösterisi misafirlerden bol alkış aldı. Gönüller Semahı gösterisini, Nurullah Özdemir, Seval Özdemir, Kenan Uykun, Nesimi Gül, Müzzeyen Gül, Yüksel Ateş, Elmas Yıldız sundular.

BEKLENEN AN HÜSEYİN UĞURLU
Gecenin beklenen anı Hüseyin Uğurlu yoğun alkışlar eşliğinde sahnede yerini aldı. Konukları selamlamasından sonra “Minnet Eylemem” eseriyle giriş yaptığı programında biribirinden özel sevilen eserleri kendine has tarzıyla seslendirdi. Eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir