Kuzey Almanya Beşiktaşlıları ‘tekrar Mehmet Özlü dedi

Bir yıl önce kurulmuş olan  Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nin Genel Kurul toplantısında, kurucu Başkan Mehmet Özlü tek aday olarak tekrar Başkanlığa seçildi. Ersin Kurnaz ise Başkan Yardımcısı oldu.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Salih Kartal (Gazetem.eu)

Notkestr’deki yeni dernek lokalinde yapılan Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurul’unda  28 üye hazır bulunurken, 11 üye de vekalet yoluyla temsil edilerek, toplamda 39 oy kullanıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Mesut Sipahi, yardımcılıklarına ise Mehmet Emin Süzen ile Ali Akdemir’in seçildiği Genel Kurul1 dakikalık saygı duruşunu takiben başladı. Ali Akdemir zaman zaman yaptığı kısa ara konuşmalar ve şiirlerle renk katarken,    Divan Heyeti Başkanı Mesut Sipahi’nin “Beşiktaş  deyince akan sular durur.  120 yıllık bir tarihi olan Beşiktaş ile  Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve diğer Anadolu takımları da Türk futbolunun olmazsa olmazları olarak gönüllerde daima  yaşayacaktır” şeklindeki sözleri alkışlarla karşılandı.

BAŞKAN MEHMET ÖZLÜ’DEN AÇILIŞ VE SELAMLAMA KONUŞMASI

Oldukça seviyeli bir havada başlayıp sona eren Genel Kurul’da salondakilere hitap eden Başkan Mehmet Özlü,  Dernek Başkanları, İş İnsanları, Basın Mensupları, Kongre Divan Heyeti ve Üyelere  “hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nin 1. Genel Kurul toplantımıza  katıldığınız için sizlere, şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına çok teşekkür ederim. . Aramızda bütün renkleri  bir arada görmek çok güzel..  Hepiniz hoş geldiniz!..

Sizlere geride bıraktığımız yaklaşık 1 sene içerisinde neler yaptığımızı kısaca anlatmak isterim: Derneğimizin kuruluş amacı, yaşadığımız coğrafyada siyah-beyaz renklere gönül vermiş taraftarlarımızın kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak ve bu bölgede Beşiktaşımızın varlığını hissettirmektir. Bu düşünce ile yola çıkarak derneğimizin açılışını 23 Nisan 2023 günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Şeker Bayramı vesilesi ile gerçekleştirdik.

Bildiğiniz üzere o dönem Türkiye’de yaşanan deprem felaketi ile içimiz parçalandı ve dernek olarak sorumluluğumuzun farkına vararak deprem bölgesine gezici mutfak konteyneri yollayarak yaralara merhem olmasını sağladık. Belirli aralıklarla depremzede vatandaşlarımıza yardım etmeye devam ettik. Beşiktaş kulübümüzün Türkiye çapında başlattığı okul kampanyasına dernek olarak katkı sağladık.  Çeşitli konser etkinliklerine katılım sağlayarak Beşiktaş Kuzey Almanyalılar Derneği’nin tanıtılmasında rol oynadık.2024 yılı da  bizim için aktif bir dönem olacaktır. 

Derneğimizin üyelerimiz  ve misafirleri ile iç içe güzel vakit geçirebileceği ve  çeşitli etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bu dernek binasını hizmete açtık. Belirli aralıklarla Türkiye’deki maçlara katılım sağlayarak gerek Beşiktaş yönetimi ile gerekse Avrupa çapında  bir çok sivil toplum kuruluşları ile tanışarak bağlarımızı daha da güçlendirdik. Amblemimizdeki Kartal gibi kanatlarımızı açarak Beşiktaşımızın büyüklüğünü her yerde yaşatmaya ve hissettirmeye kararlı bir derneğiz. Yılmadan sıkılmadan ve daha da güçlenerek birleşerek Beşiktaşımızı her  yerde gururla temsil edeceğiz.

Yeni Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay’a da hoş geldin diyerek başarılar diliyoruz. 

Ve..  3 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak Beşiktaş Kongresi’nde seçilecek yeni Başkanımıza da şimdiden hayırlı olsun diyoruz. 

Bugünkü Genel Kurulumuzda seçilecek arkadaşlarımıza başarılar dileyerek, tekrardan hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sizleri saygı ile selamlıyorum.”

3 BÜYÜKLER DİVAN’DA BULUŞTU

Genel Kurul’da üyelerin oylarıyla teşkil edilen Kongre Divanı da , büyük bir tesadüf eseri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı 3 kişiden oluştu. 

Kongrelerin duayen Divan Başkanı İstanbullu Mesut Sipahi (Fenerbahçe), Divan heyetinden Urfalı Mehmet Emin Süzen (Galatasaray) ve Balıkesirli Ali Akdemir (Beşiktaş), örnek bir yönetim ortaya koyarak, kongrenin  başta sona samimi bir ortamda geçmesine büyük gayret gösterdiler. 

SALONDA DA RENKLER BİRLEŞTİ

Yüksel Kılıç‘ın 10 yıldır işlettiği Notkestr’deki spor kompleksinde yer alan yeni Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği 

salonunda gerçekleşen seçimli kongrede çeşitli içecek ve yiyecekler ikram edilirken, Basın mensuplarının da  çoğunlukla BJK taraftarı olması dikkat çekti. Beşiktaşlılar  Ahmet Durmuş, Ali Akdemir, Zafer Özpolat,  Kazım Korkmaz, BEDO Bülent Kayaturan, Salih Kartal ve yönetime de seçilen Nurten Uyanık ile başı çekerken, Alev Tan ile Mehmet Atak (Galatasaray) ve Hurşit Köse de Fenerbahçeli  basın mensubu olarak salonda yer aldılar.

Öte yandan  İş dünyasından ve STK’lardan gelen katılımcılar arasında 3 Büyüklere mensup isimleri de sayalım:  BJK camiasından Hulisi Işıtan ( CH) Birliği Başkanı), Mehmet Özlü, İlyas Baş, Kemal Kiremitçioğlu, Hüseyin Kayaturan,Ersin Kurnaz, Bülent İreçge, Salim Yıldız, Deniz Usta,  Birol Topalak (Demokrat Çorumlular Başkanı) Ruhi Özer ( Sivaslılar Başkanı)..   Galatasaray cephesinden Mehmet Geyik, Celal Pamukoğlu ve Mehmet Emin Süzen (EUBA Başkanı).. Fenerbahçe derneği ise 2. Başkan Himmet Keklikçi ile kongreyi takip edip, birer de konuşma ile seçilenlere başarı dileğinde bulundular. Ortak görüş ise, “Sporda dostluk, kardeşlik, tatlı rekabet ve hoşgörü” noktalarında birleşti. BEDO Bülent Kayaturan (BJK)  da Alman medyası ile iletişime geçilmesi yönünde tavsiyede bulundu. Gazeteci Ali Akdemir ise , Üye sayısınn artırılması  ve Türkiye’ye karşı duyarlı olunması yönünde konuştu.

İŞTE YENİ  KUZEY ALMANYA BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ YÖNETİMİ

Yapılan konuşmalardan sonra eski  Mehmet Özlü’nün sunduğu Yönetim  Kurulu Faaliyet Raporu ile  Bülent İreçge’nin açıkladığı  denk bütçeli Muhasebe Raporunun oylanıp ibra edilmesini takiben yapılan seçimlerde yeni yönetime  şu isimler seçildi:

Başklan: Mehmet Özlü

Başkan Yardımcısı: Ersin Kurnaz

Sayman : Bülent İreçge

Yönetim Kurulu(Beirat): Müşerref Sarı, Nurten Uyanık, Eylem Doğan..

Yedek Üyeler: Selçuk Özkaya, Ahmet Geyik

Denetleme Kurulu: Salim Yıldız, Kemal Kiremitçioğlu

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Mehmet Özlü,  kongra Divanına ve katılımcılara teşekkür ederken, pek yakında yeni faaliyet proğramının da açıklanacağını belirtti. Yapılan diğer konuşmlardan sonra hatıra fotoğrafları çekimiyle kongre sona erdi. 

Kuzey Almanya Beşiktaşlıları ‘tekrar Mehmet Özlü dedi” için 3 yorum

  1. Bölücüler değil mi bunlar? Seçimi kaybettiler diye 21 yıllık derneği iftiralarla bölüp ikilik oluşturanlar? Herkes öyle söylüyor.

    1. Yorum *
      Ömerler dürüst olur saygin olur efendi olur herkesin hakkını herkese verir kimseye çamur atıp izi kalsın yazmaz onun bunun lafıyla hareket etmez gerçekleri araştırır icraata bakar faydalımı zararlı mi diye ona göre hareket eder Ömer’in bir adı vardır bu adın bir anlamı vardır bu adı menfaatler için kullanmaz lekelemez fakat bu yazıyı yazan Ömer bunların hiç birinden nasip
      almamış herhalde selamlar

  2. Ömer bilsem gerçek kimliğin öyle gerçek kimliğinle hitap ederdim ama seni ismini yazamayacak kadar cesaretsizsin gel derneğe bir çayıımızı iç belki ufkun açılır senin haline acıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir