Trabzonspor’da yeni başkan aranıyor! İbre AKP’ye yakın isim Ertuğrul Doğan’da

Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu istifa etti, kulisler başkanlık koltuğuna oturacak yeni kişi için AKP’ye yakınlığı ile bilinen tek bir ismi gösteriyor.

Trabzonspor’da önceki gün alınan olağanüstü kongre kararının ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu dün resmen istifa etti.

Yönetim kurulunun, ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle önceki gün olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi kararı aldığını belirten Ağaoğlu, “Genel Kurul kararını talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeleri düşüncesiyle bugün (dün) itibarıyla Trabzonspor başkanlığından istifa etmiş bulunmaktayım” ifadesini kullandı.

HACIKERİMOĞLU DESTEK ARIYOR

Bir de kulislere bakalım… Mevcut Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın özellikle kulübün ekonomik gidişatına yönelik tavrının Ahmet Ağaoğlu’nun istifa etmesinde önemli rol oynadı.

Ağaoğlu’nun yeniden aday olması çok uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. AKP’ye çok yakın bir isim olan Doğan’ın genel kurula tek başkan adayı olarak girmesi bekleniyor. Buna karşın TFF’deki yöneticilik döneminden tanınan ancak Mehmet Büyükekşi’nin yeni yönetim kuruluna alınmayan Mustafa Hacıkerimoğlu’nun destek aradığı iddia ediliyor.

ERTUĞRUL DOĞAN KİMDİR?

1977 yılında Trabzon’da doğan Ertuğrul Doğan ilk ve ortaokul öğrenimini memleketinde gördükten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında “Doğan Akaryakıt” adı altında madeni yağ ve akaryakıt alanında iş hayatına atıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Ertuğrul Doğan, Trabzon Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, Oltan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Trabzon Ticaret Odası’nda başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir