UID Hamburg’da Ali Ekinci ile yola devam

Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) Hamburg bölgesi 7. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında tek aday olan Ali Ekinci tekrar başkanlığa seçildi.

Harburg semtindeki Mekan Restaurant’ta 24 Ekim Pazar günü yapılan  Genel Kurul toplantısı Nurullah Yılmaz’ın sunumu ile açılırken, Hukuk öğrenimini Hamburg’da yapan Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Yurtdışı Seçim İşleri Koordinatörü M. Fatih Toprak, muhtemelen Kasım ayında Türkiye’ye dönecek olanT.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Genel Merkez MKYK üyeleri ile EUBA İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Emin Süzen, Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz  ve diğer dernek başkanları da misafir olarak katıldılar.

Divan heyetinde Özcan Duman, Hacer Özgedik ve Ayşe Türksoy’un yer almasıyla başlayan Genel kurulda yapılan seçimde oybirliğiyle Ali Ekinci Hamburg ve Schleswig-Holstein Bölge başkanı seçildi.

Yeni yönetimde Osman Kayaoğlu Teşkilatlanma Başkanı, Muhammet Taşkın Sekreter,  Taner Demir Muhasip, Halkla İlişkiler Bşk. Hasan Topal, Siyasi İşler Bşk. Muhammet Reis, Kadın kolları Bşk. Ayfer Duman, Gençlik kolları Bşk. Tayfun Övüç ve 8 yönetim kurulu üyesi yer alıyor.

Başkonsolos Yonca Sunel İle Genel Başkan Köksal Kuş’un selamlama konuşmalarını takiben Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak da Hamburg’daki yaşamından kesitler sunup, Almanya’daki Türklerin bu ülkeye önemli katkıda bulunduklarını ifade etti.

UID Bölge Başkanı seçildikten sonra bir teşekkür konuşması yapan Ali Ekinci, günümüz Almanyası ile özelliklle bu bölgedeki vatandaşlarımızın değinerek, “Yaşadıkları problemlerin çözümüne katkı sağlamak da bizim görevlerimiz arasındadır. İnsanlarımızın kendi kimliklerini koruyarak yaşadığı ülkelerin huzur ve refahına katkı sağlamalarını istiyoruz”  dedi ve  “Bunun için de entegrasyona evet, asimilasyona hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

Haber : Mehmet ATAK/ Kadir TAÇGIN (Gazetem.eu)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir