ÜNLÜ TÜRK BİLİM İNSANINDAN AMERİKA’DA REKOR KIRAN ATATÜRK KONUŞMASI

Ünlü Türk bilim insanı Canan Dağdeviren’in, Amerika’da yaptığı konuşmadaki Atatürk vurgusu, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Türk bilim dünyasının önemli isimleri arasında yer alan ve Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine en yüksek oyla seçilen, ilk Türk Bilim insanı Canan Dağdeviren’in Amerika’da gerçekleştirdiği bir konuşmadaki sözleri, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Dağdeviren, söz konusu konuşmadan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim hakkındaki sözlerine yer vererek, şu ifadeleri kullanıyor:

Türkiye Cumhuriyeti’nin babası Mustafa Kemal Atatürk’tür… Çünkü biz, hiçbir şey işe yaramadığında Atatürk gibi düşünürüz. Atatürk’ün dediği gibi, ”Eğer bir gün sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin”

Ayrıca, “Dünyadaki her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için, hayattaki en hakiki mürşit ilimdir, fendir”

Bu değerli tavsiyeyi aklında tutarak, sınırlı hayat zamanını doldurmaya çalışırım. Ve pes etmeyin diyerek, aynı şeyi yapmaları için diğerlerine yardım ederim.

Başkalarını dinleyin, sesli konuşun ve kendiniz olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir