Vatandaşlar Sordu, Avukatlar Cevaplandırdı!

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) ve Hamburg Türk Avukatlar Birliği tarafından ”Vatandaş Soruyor, Avukatlar Cevaplıyor” başlığıyla düzenlenen Panele yoğun bir ilgi ve katılım oldu. Hamburg’un Altona semtinde bulunan Hmburg Türk Toplumu (TGH) salonunda  70’i aşkın kişinin   katıldığı toplantıda,  avukatlara çok değişik konulara ilişkin yoğun sorular geldi.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Etkinliğe TGH başkanı Murat Kaplan, TGH başkan yardımcısı Derya Tuncel, Türk Veliler Birliği başkanı Azmi Akgül, Hamburg ADD Başkan yardımcısı Ufuk Güngör,    Hamburg Fenerbahçeliler  başkan yardımcısı Himmet Keklikci ve Yönetim Kurulundan  Mehmet Taner, Saadet partisi Hamburg başkanı Salih Demirci, Hamburg AKM yönetim kurulu üyesi Şeref Arslan, Hamburg Trabzonlular Başkan Yardımcısı Nihat Bayram, Yazar Esma

Arslan,  Avukat İbrahim Furkan Aktürk, Avukat Sinem Zeynep Eryılmaz,  Irak Türkmenler derneği başkanı Remzi Jasim, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği yönetiminden Sümbül Tarakçılar, iş kadını Birsen Kaplan, iş insanı  Süleyman Bozdağ, Hamburg Giresun derneğinden  Sedat Ayhan, Neu Münster Türk Toplumu’ndan Filiz Şener, Hamburg ADD yönetim kurulu üyesi Ufuk Güngör,  olmak üzere çok sayıda HTBB üyeleri ve  gazeteciler ile birlikte çok değişik meslek gruplarından insan  katıldı.   

GELEN SORULARI CEVAPLANDIRDILAR

Avukat Kemal Su ve Hamburg Türk Basın Birliği Başkan yardımcısı Ahmet Durmuş‘un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte,   HTBB başkanı Mehmet Atak açılış  ve selamlama konuşması yaparak, etkinliğe iştirak eden katılımcilara teşekkür etti.

Vatandalar tarafından yöneltilen soruları,  Türk kökenli avukatlar, Süleyman Çevik, Bahadır Köksal, İlknur Çakmaklı, Melisa Kaplan, Subhan Özseçilmiş ve Kemal Su cevaplandırmaya çalıştılar.

Ararat, Lades ve yeni açılan Emir Supermarkt’ın sponsorluğunda sunulan yiyecek ve içeceklerin tadına bakılırken,  Avukatlara yöneltilen sorular, başta Vize başvuruları, Velayet davası, Bilgi paylaşımı, Irkçılık, Çifte vatandaşlık, Aile hukuku, Göç yasası, Türkiye’ye araç götürme,  Emeklilik ve Miras gibi çeşitli hukuki konuları içeriyordu.

                        ***

GİRİŞ ÜCRETİ YOK.. KONU KISITLAMASI YOK.. DANIŞMA ÜCRETİ YOK.. Ama!..

YORUM: Mehmet Atak

Hamburg Türk Basın Birliği ile Türk Avukatlar Derneği’nin “Vatandaşlar Soruyor, Avukatlar Cevaplıyor” adıyla 3 Haziran Cumartesi günü TGH salonunda gerçekleştirdikleri Panel hakkındaki görüşlerimiz özet olarak şöyleydi:

* Vatandaşlardan Giriş ücreti, Konu kısıtlaması ve Danışma ücreti konularında bir talep olmaksızın düzenlenen bu etkinlik, çoktandır özlemi çekilen türden bir Panel olup, 2 derneğin işbirliği ile hayata geçirilmiş olması açısından da güzel bir girişim olarak nitelendirildi. 

* Bazı konuşmacı Avukatların akşam saatlerindeki başka randevuları olması nedeniyle saat 15.30’da başlatılan bu önemli Panele, güneşli ve güzel bir havada piknikçiler, çalışanlar, alışvertiş yapanlar, gezintiye çıkanlar vs. nedeniyle ancak 70 kişinin katılmış olması biraz şaşırtıcı oldu. 

* Hamburg’da 150 kadar Türk Avukat olmasına rağmen bu panele 6’sı konuşmacı ancak 10’u katılırken, üye sayısı 35 olan HTBB’den de seyahatler ve mazeretler nedeniyle ancak 15 üye iştirak etmiş olmasi da düşündürücü bir gerçekti. 

*  Salonda tek bir siyasetçi olmayışı da dikkat çekerken, mazeret olarak o gün o saatlerde Başbakan Olaf Scholz’un da  konuşmacı olarak katıldığı Hamburg SPD Kurultayı gösterildi. Tabii Panele katılmayan özellikle Yeşiller de belirtmeliyiz.  CHP, AKP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti de bu panele ilgi duymayanlar arasındaydı.

* Çeşitli etkinliklerde görmeye alıştığımız Başkonsolosluk ve Ataşelikler ile İş Dünyası, Sanat çevrelerinin salonda olmayışları da dikkat çekti. Herhalde kendilerine göre bir nedenleri vardır, ama bir ayırımcılık  şüphesinin dillendirildiğini de belirtmeliyiz. 

* Yıllardır “Hamburg’da Türkçe Konuşan Avukatlar Derneği” adıyla faaliyet gösteren Kemal Su başkanlığındaki bu dernek, “Vatandaş soruyor, Avukatlar cevaplıyor” adlı panel için 10 Avukatın konuşmacı olarak seçillmesi nedeniyle başlatılan itiraz çekişmelerinden sonra yapılan toplantıda derneğin feshedilmesine karar verildi. Şimdi yeni bir dernek kurulması için hazırlıklara girişild.  

* Ve teşekkürler.. Başta bu panel için salonu tahsis eden TGH olmak üzere, tüm soruları sabırla dinleyip cevaplayan Panelist Avukatlarımıza, Sponsorlarımıza, tüm katılımcılara ve  tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir