Yaşlanmayla ortaya çıkan hastalık: “Artroz” yani halk deyimiyle “Kireçlenme”

Sizlere, tedavisi hemen hemen hiç olmayan bu hastalıkta sıkça kullanılan iki önemli madde hakkında bazı bilgiler sunacağım.

HİYELERÖNİK ASİT:

Hiyelerön Aynı zamanda Hiyelerön asiti olarakta adlandırılır. Vücut dokularında ve sıvısında mevcuttur. Cildimizi ve dokuları sert ve gergin tutar ayrıca, kıkırdak dokularının elastikiyetini sağlar. eklemler arasındaki kayganlığı sağlar. Eklem ve Oynak yerlerimiz için son derece önemlidir (zira tıpkı mekanik gres yağı gibi) aşınmayı önler. Hiyelerönik Asit vücutta almayınca eklemler ve tüm vücut hareketleri zorlaşır, aşınmalar artar, ayrıca Hiyelerön kıkırdaklı oynak dokular için hayati bir sıvıdır.

Hiyelerön aynı zamanda “Glikosaminoglykan” olarakta adlandırılır. Yapı taşlarından oluşan uzunca bir zincir formundadır. Albümin ve şeker içerir. Hiyelerön: tüm eklemlerdeki vizkoziteyi sağlayan sert ve yapışkan bir sıvıdır, ancak zaman içerisinde mekanik etkenlerle, vizkozite azalıyor.

Öyleki, eklemler arasındaki kıkırdak dokuların, sağlıklı çalışması için sürekli sıvı Hiyelerönik asite ihtiyacı vardır, eksikliğinde kıkırdak dokular kuruyacak aşınmalar artacaktır. Kireçlenmeler olacaktır. İlerlemiş Yaşlarda, Vücudumuz Hiyelerön üretiminde yetersiz kalıyor neticesinde eklemler kuruyor ve kireçleniyor.

KONDROİTİN:

KIKIRDAK dokusunun önemli yapı taşlarından biriside Kondroitindir. Organik aktif şekli ise Kondroitinsil olarak adlandırılır. KIKIRDAK dokusunun geçirgenliğini sağlar. KIKIRDAK dokusu; hiyelerönik asit ve yüksek miktardada kondroitine ihtiyacı vardır. Kondroit eksikliğinde KIKIRDAK dokusu yeterince beslenemeyen KIKIRDAK hücreleri kurur, büzüşür ve ölürler ve fonksiyonlarını yitirir.

Kondroitin; bu aşınmayı önler KIKIRDAK hücrelerini yeniden aktive edip korur. KIKIRDAK dokusunun beslenmesini engelleyen enzimlerle savaşır.

-HİYELERÖN & KONDROİTİN İLE, EKLEMLERİN KORUNMASI VE KIKIRDAK İNŞAASI: Duruş bozuklukları, Spor sonrası yaralanmalar, Yaşlılık sebebiyle azalan vücut ihtivası eksikliğinde, bu her maddenin (Hiyelerön ve Kondroitin) beraberce fonksiyonları bozulur; öyle ki eklemler içindeki kıkırdak dokusu özelliğini kaybeder, zira yeterince beslenemez eklemler için gerekli, kayganlaştırıcı sıvı eksilir.

Kıkırdak yapısının azalmasında ve eklem sıvılarının eksikliğinde ARTROZ yani Kireçlenmeler meydana gelir. Artrozlar daha da ilerleyebilir. Hiyelerön ve Kondroitin beraberce alındığında, kıkırdak korunma maddeleri etki sağlaması için kendini tamamlar. Hiyelerön-Kondroitin -Kombinasyonu vücudun tüm eklemlerine dağılır, Eklem sıvısı böylece adım adım tekrar kazanılmış olur.

Hepinize bol ağrısız ve şifalı günler geçirmenizi dilerim.

Saygılarımla
Önder GEMİCİOĞLU
PHARMA REF. EU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir