Yazar Esma Arslan’dan yeni kitabı „Nazar“ın Tanıtımı

Hamburg Uluslararası Hayvanları Koruma Derneği başkanlığı görevini de yürüten yazar Esma Arslan 5’incisi olan Nazar adlı kitabını Haak-Bir derneğinde tanıtarak, okuyucularına imzaya sundu.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Aynı zamanda Hamburg Türk BasınBirliğiyönetim kurulu üyesi ve 25 yıllık AKA evde bakım hizmeti sahibi olan iş kadını Esma Arslan, Haak-Bir derneğinde geleneksel olarak verilen kahvaltının ardından kitabından bazı bölümler okuyarak, konuklardan gelen yoğun sorularıda içtenlikle cevaplandırdı.

Esma Arslan önce Haak-Bir dernek başkanı Seval Ünlü ile önce etkinliğe gelen misafirleri birlikte selamlama ve açılış konuşması yaptılar. Başkan Seval Ünlü’de Arslan’a derneklerinde böyle bir kültürel-edebiyat etkinliği yapmasından dolayı teşekkür etti.

YAZMAK HER ŞEYDEN ÖNCE BİR GÖNÜL İŞİDİR“

Daha önce ilk olarak 2013 yılında, Yarım kalan aşk, 2014 yılında Resmime dokunan çığlık, 2016’da Sana düşlerimden bahsedeceğim, 2019 yılında Giden gün ve en son olarak 2021 yılının Aralık ayında, Nazar adlı kitabını piyasaya çıkartan Esma Arslan konuşmasında, „ Yazmak her şeyden önce bir gönül işidir. Sevmeden insan ne anlatacak, ne konuşacak, neyi kağıda dökecek. İşin mayasında sevgi varsa orada özveri de vardır. Ben de kendime öyle bir dünya yarattım.İşim, Ailem, yardıma muhtaç hayvanlar ve yazmaktan oluşan bir dünya.

Kitabı okuyanların göreceği gibi bu 5.kitap edebiyat, hayvan sevgisi, kadın, dahası kadına yönelik şiddet ve medyada benimle yapılan yayınlanmış röportajlardan oluşuyor. Ayrıca bu kitabımda kişisel bloğumda çıkan yazılardan bir demeti, diğer yandan okurlarımın hem edebi yanımı, hem de hayvanseverliğimi, diğer yandan toplumsal şiddette ilk sırada yer alan bir yarayı, bir kadın olarak dillendirme ihtiyacından yola çıktığımı görebilirsiniz.“ dedi.

Konuşmasının devamında Yazar Esma Arslan konuklardan birinden gelen bir soru üzerine ise, „ Ben kadına, hayvana, çocuklara ve erkeğe de uygulanan şiddetin her türlüsüne karşıyım.“ diyerek düşüncesini açıkladı, Etkinliğe katılan konuklardan gelen neden türkçe yazıyorsunuz, niye yarım kalan aşk gibi sorulara da açıklık getiren yazar Arslan kitaplarında eğitim, hayvanlar ve aile ilişkilerine ayrı bir önem verdiğini belirterek „yazmak beni özgürleştiriyor, rahatlatıyor“ dedi.

NEDEN KİTABIMIN İSMİ NAZAR

Konuşmasının son bölümünde, „Kitabın ismi Nazar, bu adlandırma nereden geliyor, kitaba neden böyle bir ad verme ihtiyacı duydunuz diye sorabilirsiniz. İşin özü ben çok yakın bir zamana kadar nazara inanan biri değildim. Ama özellikle son dönemde dikkat ediyorum. Nazar konusu dikkatimi çekiyor. Nerede irili ufaklı bir başarı yakalasam ardından felaketler, aksilikler zinciri yakamıbırakmıyor. Ne kadar nazara inanmıyoruz desek de, hemen herkes buna inanıyor. Ben de bunlardan biriyim. Bu yüzden bu yapıtıma bilerek ve isteyerek böyle bir ad verdim. Üzerimde varsa art niyetli nazarları yerle bir etsin, etkisizleştirsin istedim“ dedim.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen son bölümden sonra, yazar Esma Arslan son kitabı Nazar olmak üzere, diğer yazmış olduğu kitaplarını da imzalayarak okurlarına taktim etti ve okurlarıyla edebiyat etkinliğini taçlandırarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir