Elbphilharmonie’de “Göçün 60. Yılı”  Özel konserle kutlandı

Almanya’nın liman kenti Hamburg şehrinde, Elbe Nehri üzerindeki Hafencity yarımadasında yer alan dünyaca ünlü Elbphilharmonie salonunda Göçün 60.Yılı nedeniyle Interkulturelle Denkfabrik e.V tarafından organize edilen konserde, sanatçı Canan Uzerli özel orkestrasıyla, Aşır Özek de  bağlamasıyla sahne aldı. 

Haber: Ali Akdemir (Gazetem.eu/ Liman)

500 kişinin tıklım tıklım tamamen doldurduğu salonda ve   muhteşem geçen programda açılış ve selamlama konuşmasını derneğin proje sorumlusu ve kurucuları arasında yer alan Hasan Burgucuoğluyaptı ve proje hakkında kısa bir açıklama yaparak, katılımcılara teşekkür etti.  Program, derneğin sanatsal faaliyetler sorumlusu Recep Ulaş Cüre‘nin Almanya’ya iş göçünün, 60. yılı nedeniyle Hamburg’da yaşayan Türk kökenli göçmenlerle yaptığı röportajların yer aldığı çok özel ve de oldukça beğenilen belgesel filmin gösterimiyle başladı.

AŞIR ÖZEK BAĞLAMASIYLA MEST ETTİ!
Uzun süreli titiz bir ön çalışma sonrası hazırlanan etkinlikte sahne alan halk sanatçısı Aşır Özek, bağlamasıyla göcün 60.yılına özgü Anadolu halk türkülerinden oluşan bir demet sunduğu 45 dakikalık programında izleyenleri adeta mest etti. Bugüne kadar türkülere gönül vermiş yüzlerce öğrenci yetiştiren Aşır Özek,  enfes programıylala izleyicilerden tam not alarak uzun süre alkışlandı.

SALONDA CANAN UZERLİ RÜZGARI ESTİ
Beş kişilik özel orkestrasıyla özenli ve titiz bir çalışma sonucu hazırlandığı belli olan özel repertuarı ile sahneye çıkan Canan Uzerli nefes kesen programıyla seyirciyi adeta büyüledi. 1981 yılında Türk Baba ve Alman annenin çocuğu olarak onların sevgi bileşimlerinden Almanya’nın Kassel şehrinde dünyaya merhaba diyen ve
Almanya’da birlikte yaşama kültürünün örnek temsilcilerinden birisi olan Canan Uzerli, pop, caz ve nostaljik şarkılardan oluşan programı ve şarkıların içeriğiyle ilgili
olarak girişte yaptığı şiirimsi anlatımıyla da dikkatleri üzerinde toplamayı bildi.

Canan Uzerli sahne programında 2018 yılında tüm şarkılarını içeren çıkardığı „İçten gelen Ses“ albümünden sunmuş olduğu doğu ve batı kültürü, sanson ile pop,
duygusal melankolik ritmik eserleri göçün 60.yıl etkinliğinde sahnede başarıyla seslendirerek programın sonunda seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Sahnede kendisine eşlik eden 5 kişilik orkestrasıyla, dünyaca ünlü Elbphilharmonie konser salonunun muhteşem akustik ortamında kendine özgü yorumuyla başarılı bir performans sergileyen Canan Uzerli,  Türkiye’de çeşitli dizi projelerde yer alarak adından söz ettiren tanınmış oyuncu Meryem Uzerli ile kardeştir.

ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Hasan Burgucuoğlu, projelerin Ekim ve Kasım ayındaki etkinliklerle devam edeceğini ifade etti. Buna göre, 28 Ekim Cuma günü saat 10.00’da, Osdorf semtindeki Barnheide 76 e adresinde “Frühstück und Filme”, 29 Ekim Cumartesi günü de “Website Musik mit Grup ÇALCAZ” adlı etkinlik Altona Rathaus’da saat 18.30’de başlayacak. 

Kasım ayı etkinlikleri ise şöyle:

17.11. Perşembe “40 Metrekare Almanya” filmi gösterimi, Saat 20.00’de Altona’daki Zeise Kino’da.

25.11 Cuma, saat 19.00’da , Literaturhaus Hamburg, Schwanenwik 35 adresinde, Dr ETEM ETE “Die Augenblik Erleben.”

26.11 Cumartesi günü, saat 15.00’te ise Bilder einer İmmigration adıyla , Altonaer Museum’da, Tiyatro dalında Serap-Olcay Sadak, müzik’te de Elif Ergün rol alacak.

Elbphilharmonie’de “Göçün 60. Yılı”  Özel konserle kutlandı” için bir yorum

  1. Haberiniz için çok teşekkürler.
    Ethem Ete nin okuması 06.11.2022 de Literaturhaus Hamburgda olacak.
    Selamlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir