Yeniden Refah Hamburg’da boy gösterdi

Türkiye’de  Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Hamburg’da organize ettiği toplantıda kuruluş amaçlarını ve Avrupa’da yaşayan Türk seçmenin önemine vurgu yapıldı

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Hamburg’un Harburg semtinde Erbakan Vakfı‘nın tertiplediği toplantıda Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla konuştu.  Harburg’un nezih MEKAN restaurantının salonunda yapılan toplantıda  Erbakan Vakfı Avrupa Kordinatörü ve Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Halid Erdemir, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Erhan Şengül, Erbakan Vakfı Avrupa MYK üyeleri Fatih Günaydın ve Cengiz Karakuş, Hamburglu işinsanları, STK temsilcileri ve gençler katıldı.


Davetlilere Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kitabı ” Davamız” ve üzerinde Yeniden Refah Partisi logosu olan kolonya dağıtıldı. DİTİB‘e bağlı Harburg Mehmet Akif Ersoy Camii hocası Mustafa Damaksız’ın okuduğu Kuran-ı Kerim‘den sonra Erbakan‘ı anlatan sinevizyon ile program devam etti.
Erbakan Vakfı Hamburg Bölge Temsilcisi Süleyman Altınova ile Yardımcısı  Muhammed Ali Güler açılış konuşmalarından sonra misafir konuşmacı Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi.



Aşıla, Parti Başkanı Dr. Muhammet Ali Fatih Erbakan‘ın selamı ile başladığı yaklaşık yarım saatlik konuşmasında Osmanlı döneminin son döneminden günümüze kadar gelen süreçte, Türkiye’nin uluslararası platformlarda neler yaşadığı, günümüzde yangın yerine dönen Orta Doğu ve Siyonizm hakkında konuştu. Bütün bu olumsuz gelişmelerde bir çok defa partisi kapatılan Erbakan‘ın aslında uyguladığı doğru politikaların Amerika ve kapitalist ülkelerin Türkiye üzerine ve büyük İsrail planlarını hayata geçirme sürecindeki etkileri hakkında konuştu. Diğer taraftan Türkiye kökenli siyasi partiler gibi kendilerinin de Avrupa’daki seçmenin oylarını önemsediğine değinen Aşıla, seçmene kendilerini tanıtmak için çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaptı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı, gayet samimi bir havada başlayıp sona erdi. 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir