LİMAN DERNEĞİ 20 YILI GERİDE BIRAKTI 

Hamburg’un Billstedt semtinde faaliyet gösteren “Liman İnterkültüreller Seniorentreff Derneği” kuruluşunun 20’inci yılını davetlilerle birlikte kutladı

Haber : Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Billstedt semtinde 2003 yılında kurulan LİMAN Derneği’nin  20’inci yıl kutlamasına seçkin davetliler iştirak etti. Samimi bir atmosferde yapılan programda derneğin çalışmaları ve önemi üzerine konunşmalar yapıldı.

Davetliler arasında Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Kurucularından Prof.Dr. Hakkı Keskin, Hamburg-Mitte Belediyesi Başkanı Ralf Neubauer , SPD Senato ve ilçe belediyesi milletvekilleri, Güngör Yılmaz, Cem Berk, Thaddäus Zoltkowski, Miriam Natur, Tümer Göker, Hamburg Başkonsolos vekili Mehmet Macit, TGH Başkanı Murat Kaplan ve  Başkan Yardımcıları  Derya Tuncel ile  Önder Zeybek, Neumünster Türk Toplumu Başkanı Tufan Kıroğlu ve STK temsilcilerinin katıldığı programı samimi tavırlaıyla Claudia Unruh sundu.


Başkan Ralf Neubauer : “Destekliyoruz!”

 Liman‘ın faaliyetleri hakkında bilgi aldığını ve  Hamburg’a uygun bir isim olduğunu vurgulayan Neubauer, çalışmalarını belediye olarak desteklediklerini, dernek bünyesinde Türkler ile birlikte başka milletlerden kişilerin de bulunduğunu belirtti. Geştiğimiz sene mekan sahibinin sözleşmeyi fesh etmesi ile başlayan sıkıntılı süreçte TGH Başkanı Murat Kaplan‘ın destekleri ile sorunun aşıldığını anlattı. TGH’nın Mümmelsmannberg‘de gelecek yıllarda yapılması düşünülen gençler ve yaşlıları kapsayan bir projeyle çalışma yapılacağını belirterek sözlerini “ Siz liman gelecek modeli olarak örnek teşkil ediyorsunuz. Yirmi yıllık çalışmalarınız için sizi kutlarım. Gelecek yıllarda başarılarınızın devamını dilerim.” diyerek sonlandırdı. 


Murat Kaplan “Randevu alamıyoruz!”
TGH Başkanı Murat Kaplan öncelikle Liman’ın oluşmasında emeğ geçen merhum Mete Duyar‘ı anarak başladığı konuşmasında, Hamburg Mitte yönetimine duyarlı tutumları için teşekkür etti. Buna benzer projeler için çalışmalar yaptıklarını lakin gerekli mercilerden randevu alnakta zorluk çektiklerini vurgulayarak devam ettiği sözlerinde, çatı derneği TGH’nın Mümmelsmansberg’de  ikibuçuk yıllık bir zamanda multi fonksiyonlu her yaştan insana hizmet edecek bir sosyal projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını anlattı. Kaplan, Projenin adının “SAYLAN EVİ ” olacağını ve nedenlerini detayları ile değindiği konuşmasının sonunda Yönetim’den Önder Zeybek ve  Derya Tuncel’le birlikte LİMAN Derneği başkanı Ural Kundak ve yönetici Serfinaz Kaya‘ya başarılarından dolayı plaket takdim etti.


Muavin konsolos Mehmet Macit: STK’lar çok önemli!”

Konuşmasında en tecrübeli kişilerin kurduğu dernek olarak anladığı Liman derneğinin başarılarının devamını dileyen Mehmet Macit, , Sivil Toplum Kuruluşları çalışmalarının önemi üzerine konuştu.

Prof. Dr. Hakkı Keskin: “Liman Almanya’da tek örnek”


Keskin, Hamburg’da Liman derneğinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında Liman hakkında kısa açıklama yapıldığına değinerek Liman‘ın ne anlama geldiğini anlattı. Liman‘ın korunma, birlik olmak gibi önemli olduğunu, dernek kurucularından merhum Mete Duyar‘ı anarak devam ettiği detaylı konuşmasında zorlu çalışmalar sonrası Liman derneğinin kurulduğunu “Benzer organizasyonlar olmasına rağmen Liman gibi 20 yıldır çalışmalarını sürdüren bir dernek Almanya genelinde zannedersem başka örneği yok. Eminim ki bu dernek uzun yıllar varlığını sürdürecek. Bu bağlamda başkan Ural Kundak ve yönetim Kurulunu tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.Konuşmalar sonrası sohbet eşliğinde ikram edilen yemeklerin tadına bakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir