YOZGATLILARDAN 66 KONTEYNER YAŞAM KENT AÇILDI

Kısa adı AYDEF olan Almanya Yozgatlılar Federasyonu bünyesindeki Tabii Afetler Koordinatörü Salih Çelik, Hamburg’da düzenlenen Basın toplantısında, Türkiye ve Dünya genelindeki Yozgatlılar kuruluşlarınca Depremzedelere yapılan çeşitli yardım miktarının, 100 bini AYDEF’ten olmak üzere  toplamda 400 bin Euro’uyu aştığını  açıkladı.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/Liman).. Fotoğraflar: Ali Akdemir 

6 Şubat’ta 11 ilimizi kaplayan geniş bir alanda meydana gelen Depremin hemen ardından harekete geçenlerden biri olan Almanya Yozgatlılar Federasyonu eski Başkanı ve şimdiki Tabii Afetler Koordinatörü Salih Çelik,  Yozgatspor Almanya Temsilcisi İrfan Gündoğan ile Dernek yönetiminden Esma Arslan, üyelerden Hakan Çakır ve Aysel Yıldırım’ın da katılımıyla Hamburg’daki Hardal restoranda düzenlenen kahvaltılı Basın toplantısında yaptığı açıklamada,  depremzedelere Yozgatlılar Federasyonu  olarak Almanya, Türkiye ve Dünya çapında  yapılan yardımlar hakkında tafsilatlı bilgiler verdi. 

ACİL KODU İLE TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

“6 Şubat’taki depremi telefonla öğrendiğimde, hemen ACİL KODU ile Yozgatlılar Federasyonu’nun toplantıya çağırdım” diyerek konuşmasına başlayan AYDEF Tabii Afetler Koordinatörü Salih Çelik, Yozgat Valisinin de ilk andan itibaren devreye girmesinin de etkisiyle ilk 72 saatte 6’se Federasyon’dan olmak üzere 15 TIR temel gıda maddesinin deprem bölgesine ulaştırıldığını belirtti. Zaman zaman İrfan Gündoğan ile Esma Arslan’ın da bazı eklemelerde bulundukları Basın toplantısında,  Koordinatör Salih Çelik masadaki kalın klasörden seçtiği ayrıntılı yardım faaliyetlerini aktarırken, şu mesajı da verdi:

” 50 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği Maraş- Hatay  merkezli 11 şehirde yaşanan deprem vesilesiyle yalnızca Türkiye ve gurbetçilerimiz değil, Alman,  Arap ve diğer yabancı ülke vatandaşları ile kurumların  destekleri için müteşekkiriz. 66 Konteynerden 20’sinin parasını AYDEF olarak biz ödedik. Konteyner Yaşam Kent, Hatay’ın Hassa ilçesi Hacılar semtinde kuruldu.  Bu vesile ile AYDEF Başkanı Mustafa Çelik, Başkan Yardımcısı Şemsettin Yıkılmaz, Düsseldorf Bölge Başkanı Selma Atahan, Yozgatspor Temsilcisi İrfan Gündoğan ile tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza yoğun emeklerinden dolyı teşekkür ediyoruz.”

66 YOZGAT’TAN DEPREMZEDELERE 66 KONTEYNER KONUT PROJESİ

Öte yandan, Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF) ve Avrupa’daki Yozgatlılarla birlikte İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ve Yozgat Vakfı’nın öncülüğü ve destekleriyle  2,5 ayda tamamlanan  ve 2 hafta önce törenle himete açılan  66 KONTEYNER YAŞAM KENT Projesi ile 66 aileye barınma imkanı sağlandığ açıklandı. 

AYDEF Genel Başkanı Mustafa Çelik yaptığı yazılı açıklamada konuya ilikin şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde Şubat ayında meydana gelen ve yılın afeti olan depremin vurduğu bölgedeki kardeşlerimiz için yürüttüğümüz yardım kampanyalarından konteyner kentimiz projesini de tamamladık. Açılışını yaparak vatandaşlarımıza teslim etmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Almanya Yozgatlılar Federasyonu olarak bizler üzerimize düşen görevleri yapmaya her daim hazır olduk. Birlik ve beraberliğimizin bir örneğini temsil eden bu güzel organizasyonda emeklerini esirgemeyen AYDEF üye ve yöneticilerine, kampanya ortaklarımız; Yozgat Vakfı, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu, Bremen Yozgatlılar Derneği, Hollanda Yozgatlılar Denhaag Derneği, Trakya Yozgatlılar Federasyonu, İ-Anakder Federasyonu, YDDF, Başkentteki Yozgatlılar Federasyonu, Viyana Akdağ Yardımlaşma derneği, Derekaplancı Ankara Derneği, Keçiören Yozgatlılar Derneği, Çokradan Derneği yönetici ve üyelerine, hayırseverlerimize, Yozgat Valiliği’ne, Yozgat Belediyesi’ne, Yozgat ilçe belediyelerine, azını çoğuna sayıp bizlere destek veren hemşehrilerimize katkı ve emekleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

Almanya’da hizmetlerimizin daha verimli olması için Yozgatlı hemşehrilerimizin federasyonumuza üye olmalarını, maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz” (
Kaynak: Yozgat Gazetesi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir