Hamburg Fenerbahçeliler Mustafa Çömlek’le Yola Devam!..

Hamburg Fenerbahçeliler Mustafa Çömlek’le Yola Devam!..

Schenefeld semtindeki Fenerbahçeliler Derneği lokalinde yapılan Genel Kurul toplantısında Mustafa Çömlek oy birliğiyle tekrar başkanlığa seçildi.

HABER: Mehmet Atak (Gazetem.eu) Fotoğraflar: Naciye Aslan (AS Bülten) – Erdal Altuntaş (POST)

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin 25. kuruluş yılında yapılan seçimli Genel Kurul toplantısına yaklaşık 60 üye iştirak etti. Mesut Sipahi’nin yönettiği Genel Kurul’da Erkan Erçin ve Şenay Aydın da Divan Heyeti’nde görev yaptı. Yönetim Kurulu’ndan Mehmet Taner, sunum ve açıklamalarıyla tecrübesini ortaya koydu. Zengin açık büfe bölümünde ise Zuhal Yılmaz ile Yasemin Cingöz hizmet verdiler.

Açılış ve saygı duruşunu takiben yapılan açıklamalardan sonra kürsüye gelen Başkan Mustafa Çömlek, derneksel faaliyetler ve yardım aksiyonlarına da değindiği duygusal konuşmasıyla üyelerden büyük alkış aldı. İşte o konuşma:

MUSTAFA ÇÖMLEK’TEN ALİ ŞEN VE ALİ KOÇ BAŞKANLARA ÖVGÜ

Saygıdeğer Divan Başkanımız, kıymetli yönetim kurulu arkadaşlarım, değerli üyelerimiz, sevgili Fenerbahçeliler ve büyük Fenerbahçe ailemizin değerli temsilcileri,

Hepinizi şahsım ve yönetim kurulumuz adına sevgi, saygı ve en içten duygularımla selamlıyorum.

Bugün burada yalnızca bir Genel Kurul gerçekleştirmek için değil, aynı zamanda çeyrek asırlık bir emeğin, mücadelenin, dostluğun ve Fenerbahçe sevdasının gururunu hep birlikte yaşamak için bir araya geldik.

Tam 25 yıl…

Dile kolay, çeyrek asır!

2001 yılında büyük bir heyecanla kurulan Hamburg Fenerbahçeliler Derneğimiz, bugün Avrupa’da Fenerbahçe camiasının tanınan ve saygı duyulan derneklerinden biri hâline gelmiştir.

Bu başarı ne yalnızca bir başkanın ne de bir yönetim kurulunun başarısıdır.

Bu başarı, Fenerbahçe’ye gönül vermiş, bu derneğe sahip çıkmış, iyi günde de kötü günde de yanımızda olmuş siz değerli üyelerimizin ortak başarısıdır.

Değerli Fenerbahçeliler,

Geride bıraktığımız 25 yıllık yolculukta her zaman tek bir amacımız oldu:

Fenerbahçe’mizin adını Hamburg’da ve Almanya’da en güzel şekilde temsil etmek, kulübümüzle güçlü bağlar kurmak ve sarı-lacivert sevdamızı gelecek nesillere taşımak.

Bu süreçte Fenerbahçe Spor Kulübümüzün görev yapmış dört farklı başkanıyla yakın ilişkiler kurduk. Kulübümüzün yönetimleriyle sürekli iletişim içerisinde olduk.

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin sesini İstanbul’a, Fenerbahçe Spor Kulübümüzün kalbine taşıdık.

Bugün derneğimizin kulübümüz nezdinde sahip olduğu saygınlık, yıllar boyunca verilen emeğin ve kurulan güvenin bir sonucudur.

Biz Hamburg’da sadece bir dernek kurmadık. Biz burada Fenerbahçe’nin ikinci bir yuvasını oluşturduk.

Kıymetli üyelerimiz,

Tarihimizde unutamayacağımız çok özel günler yaşadık.

Bunlardan biri, hiç şüphesiz, büyük Fenerbahçe’mizin 100. kuruluş yıl dönümüydü.

2007 yılında gerçekleştirdiğimiz muhteşem 100. yıl kutlamamızda, Fenerbahçe tarihinin unutulmaz isimlerini Hamburg’da ağırlamanın gururunu yaşadık.

Efsane futbolcumuz Rıdvan Dilmen ve kulübümüzün unutulmaz başkanlarından Sayın Ali Şen’in katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, derneğimizin tarihine altın harflerle yazılmıştır.

O gün yaşadığımız coşku, birlik ve beraberlik hâlâ hafızalarımızdadır.

Ancak sevgili Fenerbahçeliler,

Biz sadece güzel günlerde bir arada olmadık.

Fenerbahçe’mizin tarihindeki en zorlu dönemlerden biri olan 3 Temmuz sürecinde de kulübümüzün yanında dimdik durduk.

O günlerde yaşanan bütün zorluklara, suçlamalara ve mücadelelere rağmen Fenerbahçe’mize olan inancımızdan ve bağlılığımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik.

Hamburg’dan sesimizi yükselttik, kulübümüzün yanında olduk ve Fenerbahçe camiasıyla omuz omuza mücadele ettik.

Çünkü bizim için Fenerbahçelilik, yalnızca galibiyetlerde sevinmek değildir.

Fenerbahçelilik; zor günlerde de aynı armaya sahip çıkmak, aynı renklerin arkasında dimdik durabilmektir.

Değerli dostlarım,

Derneğimizin en önemli hedeflerinden biri de üyelerimizle Fenerbahçe Spor Kulübümüz arasındaki bağı güçlendirmekti.

Bu doğrultuda üyelerimize Fenerbahçe Kart imkânları sağladık, çok sayıda taraftarımızın Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olmasına öncülük ettik.

Bugün Hamburg’da önemli sayıda Fenerbahçe kongre üyesinin bulunması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır.

Çünkü biz yalnızca Fenerbahçe’yi seven değil, kulübümüzün geleceğinde de söz sahibi olan bir camia oluşturmak istedik.

Kıymetli Fenerbahçeliler,

Bizim dernekçilik anlayışımız hiçbir zaman yalnızca futbol maçlarını izlemekten ibaret olmadı.

Kültüre, sanata, toplumsal dayanışmaya ve sosyal sorumluluğa da büyük önem verdik.

Türk müziğinin unutulmaz ustalarından, bugün aramızda olmayan değerli sanatçımız Edip Akbayram’ı Hamburg’da konser organizasyonumuzla ağırladık.

Kendisini bir kez daha rahmet, saygı ve özlemle anıyorum.

Ayrıca Hamburg’da sahnelenen Siyah Çoraplılar tiyatro gösterisinin organizasyonunu üstlenerek Fenerbahçe tarihinin kültürel değerlerini yaşatmaya çalıştık.

Ancak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında beni en fazla duygulandıran projelerden biri, hiç şüphesiz, “Çocuklar Üşümesin” kampanyamızdır.

Bu anlamlı projede, dönemin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’un değerli desteklerini de özellikle belirtmek ve kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Bu kampanya kapsamında Erzincan, Tunceli ve Yozgat’ta ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştık.

Sadece yardım toplamakla yetinmedik.

Bizzat o şehirlere gittik, çocuklarımızın kapılarını çaldık ve soğuk kış günlerinde onları sıcak tutacak kıyafetleri kendi ellerimizle teslim ettik.

O çocukların yüzündeki bir tebessüm, gözlerindeki mutluluk, bizim için kazanılmış bütün kupalar kadar değerliydi.

Çünkü Fenerbahçe yalnızca bir spor kulübü değildir. Fenerbahçe; vicdandır, dayanışmadır, paylaşmaktır ve ihtiyaç duyulan yerde el uzatabilmektir.

İşte biz bu anlayışla hareket ettik.

Bir başka gurur duyduğumuz anımız ise diğer derneklerimizle birlikte Ankara’ya giderek Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etmemiz oldu.

Atamızın huzuruna çıkarak ona duyduğumuz minneti ve bağlılığı ifade ettik.

Cumhuriyetimizin değerlerini ve Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ilkeleri yaşatmak, Fenerbahçeliler olarak her zaman en önemli sorumluluklarımızdan biri olacaktır.

Sevgili üyelerimiz,

Geride bıraktığımız dönemde en önemli hedeflerimizden birini daha gerçekleştirdik.

Dernek lokalimizi yeniden sizlerin hizmetine açtık.

Bu süreç hiç kolay olmadı.

Büyük emekler verdik, zaman harcadık, fedakârlıklarda bulunduk.

Ancak bugün hep birlikte bir araya gelebildiğimiz, Fenerbahçe’mizin maçlarını izleyebildiğimiz, dostluklarımızı pekiştirdiğimiz ve gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz bir yuvamız var.

Bu lokal sadece dört duvardan ibaret değildir.

Burası bizim ortak evimizdir.

Burası Hamburg’daki Fenerbahçelilerin buluşma noktasıdır.

Burası sarı-lacivert sevdamızın yaşadığı yerdir.

Bu süreçte emeği geçen bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma, destek veren üyelerimize ve gönüllülerimize huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum.

Ve bugün sizlerle büyük bir gururla paylaşmak istediğim bir başka önemli başarımız daha var.

Hamburg Fenerbahçeliler Derneğimiz bugün 450 üyeye ulaşmıştır!

Bu rakam bizim için sadece bir sayı değildir.

450 üye, 450 ayrı gönül, 450 ayrı Fenerbahçe sevdası demektir.

Bu güveni bizlere gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarım,

25 yıl boyunca çok güzel günler yaşadık. Zaman zaman zorluklarla karşılaştık, yorulduk, mücadele ettik.

Ama hiçbir zaman Fenerbahçe sevgimizden, birlik ve beraberliğimizden vazgeçmedik.

Bugün geriye dönüp baktığımda en büyük mutluluğum, bu derneğin büyüdüğünü, güçlendiğini ve saygın bir konuma ulaştığını görmektir.

Ancak şunu da çok iyi biliyorum:

Yapacak daha çok işimiz, gerçekleştirecek daha büyük projelerimiz ve gelecek nesillere bırakacak daha güçlü bir derneğimiz var.

Önümüzdeki dönemde gençlerimizi derneğimize daha fazla kazandırmak, üye sayımızı artırmak, sosyal sorumluluk projelerimizi büyütmek, kulübümüzle olan bağlarımızı daha da güçlendirmek ve dernek lokalimizi daha aktif bir buluşma merkezi hâline getirmek istiyoruz.

Bu nedenle bugün bir dönem daha başkanlık görevine aday olduğumu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Benim için başkanlık hiçbir zaman yalnızca bir makam veya unvan olmadı.

Başkanlık benim için hizmettir, sorumluluktur, fedakârlıktır ve her şeyden önce Fenerbahçe’ye duyduğum karşılıksız sevgidir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı heyecanla, aynı inançla ve aynı kararlılıkla sizlere hizmet etmeye hazırım.

Bu vesileyle bugüne kadar benimle birlikte görev yapan bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma, geçmiş dönemlerde emeği geçen dostlarımıza, derneğimize destek veren sponsorlarımıza ve her zaman yanımızda olan siz kıymetli üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sizlerin güveni ve desteği, bizim en büyük gücümüzdür.

Sözlerime son verirken şunu özellikle ifade etmek istiyorum:

Başkanlar değişir, yönetimler değişir, yıllar geçer. Ama Fenerbahçe sevgisi, dostluğumuz ve bu büyük camiaya olan bağlılığımız asla değişmez.

Bizim sevdamız bir günlük değil, bir ömürlüktür.

Bizim hikâyemiz 2001 yılında başladı, ama burada bitmeyecek.

Hep birlikte daha nice 25 yıllara, daha nice başarılara ve daha güçlü yarınlara yürüyeceğiz.

İyi ki Fenerbahçeliyiz!

İyi ki Hamburg Fenerbahçeliler Derneği ailesinin bir parçasıyız!

Yaşa Fenerbahçe!

Yaşasın Cumhuriyet!

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.


Gündem gereğince Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu Mehmet Taner okudu. Uğur Acun’un Denetleme Kurulu Raporu’nu okuması ve Denetleme Kurulu adına konuşan Himmet Keklikçi ile Şuayip Karakuş’un yapılan incelemeye ilişkin açıklamalarının ardından, 380 üyeli derneğin kasasında 30.350 Euro bulunduğu detaylarıyla açıklandı. Raporlar üzerindeki soru ve cevaplardan sonra yapılan oylama sonucu raporlar ibra edildi.

Son bölümde ise yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu için öngörülen aday listesi üzerinde yapılan konuşmalardan sonra, açık oylama sonucu oy birliğiyle 2 yıllık yönetim belirlendi.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

Mustafa Remzi Çömlek (Başkan)

Hasan Yılmaz (Başkan Yardımcısı)

Güner Yılmaz

Kamil OK

Önder Karakuş

İrfan Gündoğan

Selim Kavcıoğlu

Uğur Acun (Sayman)

Ali Gani

Mehmet Taner

Mahmut Çakallıoğlu

Ahmet Koşan

Murat Yıldırım

İlker Cingöz

Aykut Sarıkurt

Koray Özden

Tarkan Bozdağ

Dr. Serkan Gündüz

Ayhan Demiral

Emre Işılak

Nefise Atçeken

Zeliha Atçeken

DENETLEME KURULU

Himmet Keklikçi

Şuayip Karakuş

Şenay Aydın (Y)

NOT: Yönetim Kurulu’ndaki diğer görevlendirmeler önümüzdeki günlerde yapılacak.

DİLEK VE TEMENNİLER bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Gündüz, yaşlılar ile gençleri buluşturma ve üyeleri sağlık konularında aydınlatma gibi iki önemli projenin geliştirileceğini söyledi. Sohbet faslında ise Fenerbahçe takımının Süper Lig’deki durumu ve yeni teknik direktör konusu ön plandaydı. Başkan Mustafa Çömlek, derneğin 25. yıl projelerinin ayrıca açıklanacağını belirtti.

SALONDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER

SPD Milletvekili Oktay Özdemir, TGH Başkanı Murat Kaplan, Keko lakaplı Abdi Dağlum, siyasetçi Bayram İnan, Serdal Atıcı (AS Safta), İrfan Gündoğan (DEİK Başkanı ve Armada Düğün Salonu), ünlü ayakkabıcı Yalçın Dayar, TAB İşverenler Derneği Başkanı Erdal Altuntaş (POST), medya mensupları Naciye Aslan ve Tayyar Özcan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir