Ortadoğu yanıyor! “İran, İsrail’i vurdu”: Savaş kapıda…

İran, son günlerde gerginleşen Ortadoğu ortamında İsrail’e füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, İran’ın füze fırlattığını duyurdu ve bu saldırı sonrası İsrail’in birçok noktasında sirenlerin çaldığı, Kudüs’te patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

GAZETEM/HABER

Foto:Youtube

İran’ın saldırısına karşılık olarak İsrail, Beyrut’ta belirli hedeflere hava saldırıları düzenledi. Özellikle Hizbullah’ın merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesinde bulunan bir bina hedef alındı. Zahrani Hastanesi yakınlarındaki çok katlı binada iki dairenin vurulduğu ifade edildi. Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükselirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten beri devam eden çatışmaların ortasında, İsrail ordusu 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’a ait iletişim cihazlarına saldırılar düzenlemişti. Ayrıca, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi.

İsrail, Suriye’nin güneyinde de hava saldırıları gerçekleştirerek, Sule Havalimanı ve Beşar Esad yönetiminin hava savunma radar sistemlerini hedef aldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suveyda ilindeki Sule Havalimanı ve Dera ilindeki hava savunma taburuna yönelik saldırılarda ölen veya yaralananların olup olmadığına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Son olaylar, bölgedeki gerilimin artmasına ve savaşın yayılma riskinin çoğalmasına yol açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir