Alman rakibini yenen Avni Yıldırım hedef büyüttü

Hamburg’daki Universum Boks Kulübü tarafından düzenlenen galada ringe çıkan Avni Yıldırım,  72,5 kiloda Alman rakibi Dominik Ameri’yi puanla yendi.  Maça hızlı başlayarak rakibine sağlı sollu vuruşlarla adeta ringi dar eden Yıldırım, rakibini nakavtla burun buruna getirdi; Alman boksörü son anda gong kurtardı.

Özel Haber/ M.Ali SAYER 

Özellikle sağ yumruklarla sert vuruşlar yapan Mr. Robot lakaplı Avni Yıldırım, lakabına yakışır bir şekilde dövüştü ve  fazla zorlamadan rakibini sayı ile yendi.  Kariyerindeki 27. maçını kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, ”Bana destek veren başta Universum Boks Kulübü başkanı İsmail Özen-Otto ve  Menecerim Ahmet Öner’e ve salona gelen Türk basını ile  seyircilerine teşekkür ediyorum”dedi.

Galayı organize eden Universum Kulübü başkanı İsmail Özen-Otto, birbirinden heyecanlı ve çekişmeli geçen bu maçları düzenledikleri için çok mutlu olduğunu ve Avni Yıldırım’ın galip gelmesine  oldukça sevindiğini söyledi. Özen-Otto ”Avni  inandığımız ve güvendiğimiz bir boksördü ve  bugün de burada aldığı galibiyetle  bunu kanıtladı” diye konuştu.

Menajer Ahmet Öner de Avni’ye güvendiğini ve ondan bu sonucu beklediğini dile getirdi. Öner, ”Bizim Avni ile hedefimiz dünya şampiyonluğudur ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” ifadesinde bulundu.

300 seyircili Galanın final maçında Universum Boks Kulübü boksörü Artem Harutyunyan İspanyol rakibini nakavtla yenerek hafif sıklette VBC uluslararası kemeri aldı.

DİĞER TÜRK BOKSÖRLER DE KAZANDI

Galada ringe çıkan bir diğer boksörümüz Malik Aksakal Polonyalı rakibi Maurycy Gojko’yu  puan farkıyla yenerek kariyerinde dörtte dört yapmanın sevincini yaşarken, bir diğer Türk boksörümüz Muhammet Barut da Mansour Mohammadi’yi puanla yendi.

BAŞKAN İSMAİL ÖZEN-OTTO ve MENEJER AHMET ÖNER’DEN ÖVÜCÜ MESAJLAR

İsmail Özen – Otto üç yüz özel davetlinin izlediği ve birinden heyecanlı maçların yapıldığı galanın sonunda galibiyetlerden dolayı sevinç  yaşadığını belirtirken, ”Türk sporcularımıza destek olmalıyız. Onlara her türlü desteği vereceğiz. Amacımız, sporun Türkiye’ de barış ve demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmasına vesile olmaktır’‘ dedi. 

Vaktiyle Arena Box Promotion adlı kulüpte sporcularıyla  pek çok şampiyonluklar yaşamış olan Avni Yıldırım’ın Menejeri Ahmet Öner ise ” İlerisi için oldukça ümitvar olduğumuz ve  başarılı olacağına inandığımız Avni ‘nin bu kritik maçı kazanması çok önemli idi. Hedefimiz Avni’ nin  Almanya ve Dünya Şampiyonu olmasıdır” şeklinde konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir