Almanya Birlik Günü kutlamalarına Menekşe Korosu katkısı

Hamburg’da düzenlenen bu yılki Almanya Birlik Günü Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Almanya’nın ünlü koro şefi Doris Vetter’in Proje Korosu, barış, hoşgörü ve özgürlük şarkıları okudu.

Hamburg’da düzenlenen bu yılki Almanya Birlik Günü Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Almanya’nın ünlü koro şefi Doris Vetter’in Proje Korosu, barış, hoşgörü ve özgürlük şarkıları okudu. Her yıl geleneksel olarak seslendirilen, kökeni İbraniçe olan, “Hevenu Şalom Aleyhem” (Barış İstiyoruz) adlı barış şarkısı, bu yılki etkinliğe katkı sunan Menekşe Korosu’nun solisti Şenay Cihanoğlu tarafından Türkçe seslendirildi.

Şenay Cihanoğlu sahnede

Jungfernstieg semtinde, Alster Gölü’nün kenarında kurulan ve sunumu Annie Heger’in yaptığı Kuzey Almanya Televizyon ve Radyo Yayın Kurumu NDR’in dev sahnesinde koro, Konstantin Wecker’in “Die Gedanken sind frei’ ve Marius Müller-Westernhagen’ın “Freiheit” (Özgürlük) ve başka parçalar okudu. Ardından Şenay Cihanoğlu sahneye davet edildi.

Şenay Cihanoğlu sahnede

Cihanoğlu’nun solo ve koro eşliğinde okuduğu “Hevenu Şalom Aleyhem” (Barış İstiyoruz) parçasının Türkçe sözleri, arzu eden izleyicilerin eşlik edebilmesi için sahne kenarındaki büyük ekrandan yansıtıldı. Şenay Cihanoğlu, ellerinde mumlarla kendisini dinleyen izleyicilerin takdirini topladı. Menekşe Korosu kurucusu ve sözcüsü ve aynı zamanda Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili (SPD) Güngör Yılmaz, Almanya Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, farklı dillerde seslendirilecek şarkı için kendisinden destek istendiğini ifade ederek, “Şenay arkadaşımızın parçayı solist olarak Türkçe okumasını teklif ettim. Severek kabul ettiler. Bu şekilde Türkiye kökenliler olarak şenliğe katkımızı sunduk” şeklinde konuştu.

İzleyiciler
Ekran

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir