Şenol Güneş istifa etti. Çebi de pes etti. Olağanüstü kongre kararı

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in istifa ettiği iddia edildi. Güneş yönetime istifasını sunarken, yönetim kurulu olağanüstü toplantı kararı aldı

YENİÇAĞ Gazetesi’nin haberine göre;

Dün Konferans Ligi’nde Lugano’ya 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 kaybeden Beşiktaş’ta flaş bir gelişme yaşandı.

A Spor’da geçen habere göre; teknik direktör Şenol Güneş istifa kararını yönetime bildirdi.

Yönetimin de olağanüstü kongre kararı aldığı belirtildi.

MAÇTAN SONRA 4 SAAT TOPLANTI YAPILMIŞTI

Dün gece Beşiktaş taraftarı, maçın bitmesine rağmen yaklaşık 1.5 saat stadı terk etmeyerek prostestolarını sürdürmüştü.

Beşiktaş Yönetim Kurulu ise maçtan sonra Şenol Güneş’in de dahil olduğu yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yapmış, herhangi bir açıklama yapılmadan stadı terk etmişlerdi.

BEŞİKTAŞ RESMEN AÇIKLADI

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, ”Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır.

Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

OLAĞANÜSTÜ SEÇİM KARARI

Bir açıklama daha paylaşan siyah-beyazlılar, ”Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.” notunu düştü.

Beşiktaş’ta Ahmet Nur Çebi seçim kararı aldı

Beşiktaş’ta Lugano mağlubiyetinin ardından yapılan olağanüstü toplantı sonrası peş peşe flaş kararlar alındı. Teknik direktör Şenol Güneş’in istifasının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi, olağanüstü seçim kararı aldı.

SÖZCÜ Gazetesi’nin haberine göre ;

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 2. maçında 2-0 öne geçtiği karşılaşmada İsviçre ekibi Lugano’ya 3-2 mağlup olan Beşiktaş‘ta ortalık karıştı. Teknik direktör Şenol Güneş istifa ederken, Başkan Ahmet Nur Çebi seçime gitme kararı aldı.

Alınan şok mağlubiyetin ardından bir süredir Beşiktaş taraftarının protestolarına maruz kalan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı aldı.

Beşiktaş Kulübü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısının hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”

Ahmet Nur Çebi, şok Lugano mağlubiyetinden sonra önce yönetim kurulu ardından da Şenol Güneş ile dört saate yakın süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

İşte bakanın olaya ses çıkarmadığı an: TFF Başkanı, Spor Bakanı’nın yanında BJK Başkanı’na parmak salladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında Lugano’yu konuk etti. Maçı Tüpraş Stadyumu’nda takip eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tribünlerin kendisine yönelik sert protestosunun ardından stadyumu terk etti. Büyükekşi’nin, stadyumdan ayrılırken sinirli olduğu ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye parmak salladığı görüldü. Olayın Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanında yaşanmış olması ise dikkat çekti.

Editör: Ufuk Cingöz

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında temsilcimiz Beşiktaş, sahasında İsviçre ekibi Lugano’yu konuk etti.

Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçın son yarım saatini 10 kişi oynayan siyah beyazlılar, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibine 3-2 mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN BÜYÜKEKŞİ’YE TEPKİ

Müsabakayı; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de protokol tribününden takip etti.

Mücadelenin ilk devresinin sonuna doğru ise tribünler, TFF Başkanı Büyükekşi’ye yönelik küfürlü tezahüratlar ve protestoda bulundu.

Büyükekşi, siyah-beyazlı taraftarların yoğun tepkisinin ardından Tüpraş Stadyumu’nu terk etti.

ÇEBİ’YE PARMAK SALLADI

TFF Başkanı’nın stadyumdan ayrılırken sinirli olduğu ve Beşiktaş Başkanı Çebi’ye parmak salladığı görüldü.

Çebi’ye dönerek, “Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz” dediği öne sürülen Büyükekşi’nin, Beşiktaş tribünlerine el kol hareketleri yaptığı görüntülendi.

SPOR BAKANI ‘SESSİZ’ KALDI

Öte yandan söz konusu olayın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanında yaşanmış olması da dikkat çekti.

TFF Başkanı Büyükekşi’nin, Beşiktaş Başkanı Çebi’ye parmak salladığı anlarda Bakan Bak’ın tepkisiz kaldığı gözlemlendi.

Sosyal medyada ise taraftarlar tarafından Büyükekşi’nin, Spor Bakanı’nın yanında bir kulüp başkanına yönelik tehditvari hareketler sergileme cesaretini nereden bulduğu yönünde sorular sordu.

MASAYA YUMRUĞUNU VURA VURA KONUŞMUŞTU

Beşiktaş, 2022-2023 sezonun 2. haftasında konuk olduğu Alanyaspor karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılmıştı. Karşılaşmaya ise hakem Yasin Kol’un siyah-beyazlı takım aleyhine verdiği hatalı kararlar damga vurmuştu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, karşılaşmanın ardından TFF”ye giderek başkan Mehmet Büyükekşi ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası Beşiktaş camiasının artık güvene ihtiyacı olduğunu ve TFF’nin yapılan yanlışları düzeltmesi gerektiğini söyleyen Çebi, “Türk futboluyla ilgili konular konuşuldu ama herkesin malumu olduğu üzere 2 gün önce oynanan maçta Beşiktaş’ın uğradığı haksızlığı, adaletsizliği elimizdeki belgelerle kendilerine arz ettik. Sonuç itibariyle kendilerinin de bunu anladıklarını ve değerlendireceklerini, tavırlarından anlamış bulunuyorum. Biz gerekenin yapılacağını umuyoruz ve bekleyeceğiz.” demişti.

Ancak Riva’da düzenlenen bir MHK seminerinde konuşan Büyükekşi ise Çebi’yi işaret ederek çok sert ifadeler kullanmıştı.

Çebi’nin, ”Yasin Kol”u istemiyoruz” ifadesine karşılık Büyükekşi masaya elini vurarak, “Hakem atamaları algoritma üzerinden yapılıyor. ‘Şu hakemi istiyoruz, yok bu hakemi istemiyoruz’ gibi çağrılar bizde kesinlikle karşılık bulmaz.” yanıtını vermişti.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gaziantep-fk-baskaniyken-besiktas-macindan-sonra-hakeme-isyan-tff-baskaniyken-besiktas-baskaninin-arkasindan-masaya-yumruk-vuran-571223h.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir