CHP’de genel başkanlık yarışı: Özgür Özel adaylığını resmen ilan etti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen ilan etti. Konuşmasında “CHP’yi değiştirip toplumun iktidarı teslim edeceği bir partiye dönüştürmemiz gerekiyor” diyen Özel, “Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen bir siyasetsizliğin bir parçası mı olacağız yoksa umut mu olacağız. İşte bizim hikayemiz de tam burada başlamaktadır. CHP Genel Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

KARAR Gazetesi’nin haberine göre ;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eğitim-Sen’i ziyaret etmesinin ardından, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, “Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek” demişti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen ilan etti.

CHP’deki değişimin ülkenin değişimi için ön koşul olduğunu ifade eden Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” diyerek adaylığını açıkladı.

Özgür Özel, “Cumhuriyetin 100. yılına tarihimizin en büyük umutsuzluğuyla giremeyiz, buna izin veremeyiz, buna izin vermem, vermeyeceğim, hep birlikte vermeyeceğiz” dedi.

‘CHP DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR’

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olanın yine milletin azim ve kararlılığı olduğunu dile getiren Özel, “Herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Çağrımız tüm üyelerimize, tüm seçmenlerimize, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarınadır. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım, hedefe birlikte yürüyelim. Çünkü CHP değişirse Türkiye değişir. Bu memleket bizim, bu davet bizim, bu hasret bizim” diye konuştu.

CHP’nin şartlar ne olursa olsun kayıt dışı siyasete teslim olmasını ne olursa olsun kabul etmediklerini belirten Özel, “CHP’nin iyi yönetilmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Milletvekili belediye başkanı belirlenmesinde ön seçim uygulaması yapılacaktır. Genel merkezi yöneticileri için 3 dönem sınırı getirilecektir. Kadınlar için eşit temsil mutlaka benimsenecektir” ifadelerini kullandı.

‘CHP’Yİ İKTİDARIN TESLİM EDİLECEĞİ BİR PARTİYE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR’

“CHP’yi değiştirip toplumun iktidarı teslim edeceği bir partiye dönüştürmemiz gerekiyor” diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Partinin yeni kadrolarıyla bulacağı taze kan ve yeni söylemin yaratacağı itici heyecan önemlidir. Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen bir siyasetsizliğin bir parçası mı olacağız yoksa umut mu olacağız. İşte bizim hikayemiz de tam burada başlamaktadır. CHP Genel Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum.

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olan yine milletin azim ve kararlılığıdır. Şimdi herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım çünkü CHP değişirse Türkiye değişir. Yarından itibaren bundan önce iki kongremiz yapılmıştı ilan edilen takvimle birlikte il kongrelerimiz yapılacak. Özgür Özel nerede dediğinizde halkın yanındayız, Anadolu’dayız.”

‘YARINDAN İTİBAREN İL KONGRELERİNİ TAKİP EDECEĞİZ’

Özel, Grup Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki soru üzerine, yarından itibaren ilan edilen takvim dahilinde yoğun olarak yapılacak il kongrelerini takip edeceklerini söyledi.

Özgür Özel, “Bundan önce partimizin bize ihtiyaç duyduğu her süreçte alnımızın bir damla terini nasıl sakınmadıysak ve son damlasına nasıl akıttıysak öyle akıtmaya, öyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘EĞER KURULTAYDA KAZANIRSAM GENEL BAŞKAN VE GRUP BAŞKANI OLACAĞIM’

Kendisinin, CHP tarihinde genel başkanlık görevi yürütmeyen ilk grup başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da milletvekili olmayan ilk genel başkan olduğunu hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

“Görevimizi yetkiyi aldığımız grubumuza bağlılıkla bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz ancak resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar bir değerlendirme yapacağız ve o gün görüşümüzü, kararımızı sizlerle de paylaşacağız.

Şöyle düşünmekte de fayda var, bazen şöyle yazılıyor ‘Bu ikilik değil mi?’ diye. Eğer kurultayda kazanırsam genel başkan ve grup başkanı olacağım. Sayın Genel Başkan’ımız kurultayda aday olursa ve yeniden seçilirse yine bir genel başkan ve grup başkanı olacak. O yüzden bu süreçle ilgili durumu ikilik olarak tanımlamamak gerekiyor. Ancak delegemiz, üyelerimiz bu konunun böyle bir ikilikle olmamasını tercih edecek olurlarsa o zaman milletvekili olan bir genel başkanın göreve getirilmesi bu ikili görevlendirmeyi de otomatikman ortadan kaldıracaktır.”

‘SEÇİMİ KAYBETSEM DE BABA EVİMDEN AYRILMAM’

Genel başkanlık seçimini kaybederse partinin bir ‘neferi’ olarak çalışmaya devam edeceğini dile getiren Özel, “Bırakın kaybetmeyi onu zorla uzaklaştırmaya çalışsanız baba evinden ayrılmaz. Çok sayıda milletvekilimizle birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımını da az önce gördüm ve memnun oldum. Onun değişim konusunda yaklaşımını önemsiyoruz. Bir daha kaybetmek istemiyorum diyen, ikinci parti olmak istemiyorum diyen herkesle el ele omuz omuza yol yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ADAYLIKLARA PARTİ MECLİSİ KARAR VERİR GENEL BAŞKAN DEĞİL’

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin sorulan soruya Özel, “Her iki belediye başkanımızın adaylığına da vatandaşın memnuniyetine dayalı objektif kriterlerle karar verildi. Genel başkan seçilirsem adaylıklarına ilişkin kararı parti meclisi verecektir genel başkan değil” diye konuştu.

‘SEZGİN TANRIKULU’NA YÖNELİK LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI’

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılması ile ilgili ise Özel şöyle konuştu: “Kendisine bir canlı yayında terörist diyenlere cevap vermek üzere yayına bağlandı. Kendisine TSK ile ilgili bir soru yönlendirildi ve bu soruya verdiği cevap alınıp bir linç kampanyası başlatıldı. Sezgin Bey ‘Böyle şeyler geçmişte olmuştur TSK’dan şaibeyi kaldırmak için açıklama yapmaları gerekir’ dediği halde sadece bir kısmı kesilip paylaşılmıştır. Ak trollerin kısa videoyu izleyerek paylaşarak çanak tutan bir yaklaşımı olmuştur.”

İTTİFAK SORULARINA YANIT

Yeniden bir ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili ise şunları söyledi: “Bugünkü moral bozukluğu geçmiş ittifakın bileşenleri tarafından söylenen bazı sözler bir gerginlik ve umutsuzluğa yönelmiş ve ittifak kapasitesi ortadan kalkmış görünüyor. Bunun için bir heyecana bir yeniden doğuşa ihtiyaç vardır. İttifaklarla ya da ittifakların olmadığı yerde öz gücümüzle devam ederiz.”

KAYNAK :

https://www.karar.com/guncel-haberler/chpde-genel-baskanlik-yarisi-ozgur-ozel-adayligini-resmen-ilan-etti-1786965

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir