HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Güngör Yılmaz / Eyalet Milletvekili

Hamburg İklim Planı ve İklim Koruma Yasası:
İklimin korunması için altı milyar euro Eyalet Parlamentosu oturumunun ilk gündem maddesi olan Aktüalite Saati çerçevesinde, Hamburg İklim Koruma Yasası ve İklim Planı taslakları ve Federal Bina Enerji Yasası görüşüldü. Geçtiğimiz hafta içinde Hamburg Senatosu, İklim Planının ikinci güncellemesini ve iklim korumasını ve yeni-
lenebilir enerjilerin yaygınlaştırılmasını güçlendirmeye yönelik yasa tasarısını karara bağladı. Ayrıca Federal Parlamentoda da, yoğun tartışamalara neden olan ve bu nedenle önemli ölçüde revize edilen Bina Enerji Yasasını kabul edildi. Hamburg uzun zamandan beri bu konuda sorumluluk üstlenerek, erkenden somut uygulama önlemleri içeren bir İklim Planı geliştirmiş ve bunu hayata geçirmişti. Hamburg aynı zamanda 2030 yılına kadar kömür ile enerji kazanmayı aşamalı olarak sonlandıracak ağlayıcı karar alan ilk eyalet olmuştu. İlk etapta hedef, CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar baz yıl olan 1990’a kıyasla yüzde 70 oranında azaltmak.

Psikolojik rahatsızlığı bulunan insanlara daha iyi sağlık hizmeti

Hükümet koalisyonu ortakları Hamburg’da yaşayan psikolojik rahatsızlığı olan insanların daha da iyi bir sağlık hizmeti almalarını kendisine hedef koydu. Bunun için enatodan, branşın önemli aktörlerinin katılımıyla bir Psikiyatri Eylem Planı geliştirerek, Hamburg’da psikiyatri sağlık hizmletlerini daha üst seviyeye çıkarması bekleniyor. Hamburg’da halihazırda mevcut ayakta tedavi merkezlerinde tedavide olanların yanı sıra, yılda 24.000 ila 26.000 arasında kişi şehrin çeşitli hastanelerinin genel psikiyatri servislerinde ve yaklaşık 6.000 kişi psikisomatik ve günübirlik tedavi kurumlarında tedavi görüyor.

Kriz bölgelerine yardım: Hamburg hızlıca önemli yardımların ulaşmasını sağlıyor

Hamburg Senatosu gelecekte kriz bölgelerine daha hızlıca yardımların ulaşmasını sağlamak yönünde karar aldı. Bu kararla birlikte özellikle Ukrayna’ya, mayın ve patlamamış bombalar gibi savaş mühimmatının etkisiz hale getirilmesi için gerekli araçlar gönderilebilecek. Mart ayında verilen bu yönde bir önergenin senato tarafından hızlıca karara bağlanmasının, Ukrayna sivil toplumu ile dayanışmanın bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Ana trafik hatlarının etrafındaki çevre düzenlemesine semt sakinleri de dahil

Hamburg trafiğinin ana hatlarının etrafında bulunan boş alanlar, önümüzdeki yıllar içinde yeni bir çevre düzenlemesine tabi tutulacak. Hükümet partileri tarafından parlamentoya sunulan ortak önerge, söz konusu düzenleme stratejisinde, semt sakinlerinin katılımlarının odak noktasına alınmasını öngörüyor. Hükümet partileri bunun için tüm ilçelerde kapsamlı bir katılım formatı planlıyor.

NOT:
Bir dahaki parlamento oturumu
27 Eylül 2023, saat 13:30’da.
Öneri ve eleştirileriniz için iletişim
E-posta: guengoer.yilmaz@hamburg.de

HAMBURG ETKİNLİK TAKVİMİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir