Elmshorn Göçmenler Birliği’nden Ukraynalı mültecilere tam destek

Elmshorn Göçmenler Birliği (EWB), Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Pinneberg bölgesine gelen ilk savaş mültecilerine yardım elini uzattı. 

Kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda mültecinin hafta sonu Elmshorn’a gelmesiyle bölgedeki yerel makamlar mültecileri nereye yerleştireceklerini bulmaya çalışırken, Elmshorn Göçmenler Birliği (EWB) ilk gelen kafileyi dernek binasına davet ederek insani önem taşıyan buluşmayı gerçekleştirdi.

EWB Başkanı Harun Öznarin, bu buluşmanın vicdan ve kalpten gelen insani bir yardımlaşma duygusu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Üye derneğimiz olan Rusça konuşan insanlar için kültür ve eğitim hizmeti veren RADUGA e.V (Rusçada Gökkuşağı anlamına gelen) derneği ile birlikte çocuk ve kadınlardan oluşan 15 kişilik Ukraynalı mülteciye kapımızı açarak bir toplantı düzenleyip onlara bilgiler verdik. 

Savaştan kaçan tüm insanlar gibi çok endişeli, korku ve panik içindeydiler. Ukrayna’da savaşmak için kalan eşlerini, patlayan silah ve bombaları anlattılar. Onlara ilk etapta acil kalabilecekleri evler ayarladık ve Alman makamlarıyla nasıl iletişim kurabileceklerine dair bilgiler verdik. Onlara ilk etapta daha yakından manevi destek verebilecek olan akraba ve hemşerileriyle bir araya gelebilmeleri için Almanya’da yaşayan Ukraynalıların sorumlusu  RADUGA e.V. Başkanı Natalia Zaits ile birlikte Ukrayna Büyükelçiliği ve Alman makamlarıyla işbirliği yaparak destek sağlayacağız” 

“Ukraynalılara özel danışmanlık günü”

Bunun yanısıra EWB’de göçmenlerin Alman kurumlarıyla olan sorunlarını çözmek amacıyla haftada 2 gün verilen danışmanlık hizmetini 3 güne çıkarttıklarını  beirten Öznarin “Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri 4-5 dilde verilen “Danışmanlık Günleri”nden Pazartesi gününü sadece Ukraynalı mültecilere ayırdık” dedi. 

Randevusuz danışma 

Danışmanlık için EWB’de bir telefon kaydının yeterli olduğunu ve  internetten randevu almalarına gerek olmadığını belirten Öznarin “Bu sistemimiz, Ukrayna’daki tepkinin ve durumun nasıl olduğunu göreceğimiz Mart ayının sonuna kadar geçerlidir” şeklinde konuştu. 

Ukraynalı mültecilere yardım etmek isteyenler için bağış hesabı açıldığını da dile getiren Öznarin, giyecek ve para yardımı yapmak isteyenlerin www.raduga-ev.de adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabileceklerine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir