Hamburg Karadenizliler Gecesinde: “Önce Şehitler için Dua sonra Horon Coşkusu”

Hamburg Trabzonlular ve Trabzonsporlular Derneği tarafından olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karadenizliler gecesine yoğun ilgi oldu. Gecede Irak’ın kuzeyinde meydana gelen çatışmalarda şehit düşen askerler içinde dualar okundu.

GAZETEM.EU

FOTO:GAZETEM

Hamburg’un iş, sanat, siyaset,spor ve medya dünyasından önemli isimler Hamburg Trabzonlular ve Trabzonsporlular Derneği tarafından düzenlenen Karadenizliler gecesinde buluştu. Hotel Class’da gerçekleşen geceye vatandaş büyük katılım gösterdi.

Gece Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşu ve Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikeç’in yaptırdığı dua ile başladı.

Askerlerimizin şehit olmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Hamburg Trabzonlular ve Trabzonsporlular Derneği Başkanı Murat Yılmaz, geceye katılanlara teşekkür etti.

Kemençe ustası Aydın Akyol’un horon açılışıyla devam eden gecede Fırtına 62 Folklör ekibi büyük alkış aldı.

EREN BÜLBÜL TÜRKÜSÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Türkiye’den gelen sanatçı Ceren Ece Öksüz’ün seslendirdiği Karadeniz türküleri ile vatandaşlar horon oynamaya doyamadı. Trabzon’da teröristler tarafından silahlı saldırıya uğrayarak 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ün hayatı beyaz perdeye taşındığı film müziğini seslendiren Öksüz, salonda duygu dolu anlar yaşattı.

 Foto:Erdal Altuntaş

SELÇUK BALCI’YA BÜYÜK İLGİ

Karadeniz müziğinin son dönemde yetiştiği en güçlü seslerden olan Selçuk Balcı’da gecede sahne aldı. Balcı gecede yeni albümünden yer alan eserlerinin yanı sıra sevilen Deniz Üstünde Fener, Dağların Karı yenmez parçalarını da seslendirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Balcı, geceye katılanlara büyük bir müzik ziyafeti yaşattı.

Gecede Sedat Keskin, Grup Mavilim, , Soner Kölemen ve Tahsin Terzi sahne aldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir