Hamburg Türk Basın Birliği’nde Ahmet Durmuş dönemi

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını Öz Urfa Restaurant’daki kahvaltı sonrasında gerçekleştiren Hamburg Türk Basin Birliği,  yeni çalışma döneminde Ahmet Durmuş başkanlığında yoluna devam ediyor.

Haber: Ali Akdemir

Genel kurul toplantısında eski başkan Mehmet Atak’ın açılış ve selamlama konuşmasını yapmasından sonra, üyelerin ortak önerisiyle Avukat Kemal Su başkanlığında TGH başkanı Murat Kaplan ve Hamburg Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu üyesi gazeteci Mehmet Taner kongre divanına oy birliği ile seçildiler.  Genel kurul toplantısında derneğin 20 üyesi hazır bulunurken, ayrıca  TGH başkan yardımcısı Önder Zeybek ve iş insanı Tekin Keçe de misafir olarak katıldılar. 

Geçmiş yıllarda yaşamlarını yitirmiş bulunan gazeteciler için saygı duruşu ile başlıyan genel kurul toplantısında faaliyet raporu önceki dönem başkanı Mehmet Atak, Mali Rapor sayman Bekir Tanrıkulu , Denetleme Raporu da Rıza Atamtürk tarafından üyelerin bilgisine sunuldu.. Raporlar üzerine görüşlerin açıklanmasınından sonra eski yönetim kurulu oy birliğiyle aklandı ve seçimlere geçildi.

AHMET DURMUŞ HEDEFLERİNİ ANLATTI!
Yeni çalışma döneminde başkan seçildiğinde yapacaklarını tek tek anlatan Ahmet Durmuş, “Önceliğim derneğe bir yer kazandırmak, yılda en az iki kez basın birliğinin almanca ve türkçe iki dilli gazetesini çıkartmak, yılda bir kez basın balosu ve bir de  derneğimize gelir kazandırmak amacıyla  kültürel bir dayanışma  etkinliği  gerçekleştirmek” dedi.

.   
YENİ YÖNETİM ve DENETLEME KURULU SEÇİMİ
Üyelerin onayıyla açık oylama yöntemi ile yapılan seçimler sonucunda,  Ahmet Durmuş başkanlığa, Ali Akdemir başkan yardımcılığına  oy birliğiyle getirildiler.  
Daha önceki yönetim kurulunda da görev alan Esma Arslan saymanlık görevine, Bülent Kayaturan (Bedo) ile Serdal Zeynel yönetim kurulu asil üyeliğine, Hurşit Köse ve Mehmet Uzun ise, yedek yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.  

Derneğin Denetleme Kurulu’na ise, Erdal Altuntaş, Kemal Doğan ve Bekir Tanrıkulu oy birliği ile seçildiler,

Genel kurulun son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde ise, divan başkanı Avukat Kemal Su, divan üyeleri TGH başkanı Murat Kaplan ve Hamburg Fenerbahçeliler yönetim kurulu üyesi gazeteci Mehmet Taner, daha güçlü ve etkili olabilecek Hamburg Türk Basın Birliğinin oluşmasına yönelik öneri ve tavsiyelerini dile getirdiler. Yapılan önerilerde Basın Birliği’nin en kısa sürede, kamu yararına dernek statüsüne kavuşması için bir tüzük kurultayına gitmesi önerisi üyeler tarafından da kabul gördü. Divan kurulunun başarılı bir şekilde genel kurulu sonlandırmasının ardından,  günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir