“HAMBURG’DAKİ DERNEK VE PARTİ TEMSİLCİLERİ 31 MART YEREL SEÇİMLERİ İÇİN NE DEDİ?

31 Mart Pazar günü Türkiye’de gerçekleşecek Yerel Seçimler öncesi Hamburg‘da bulunan yöresel dernek temsilcileri ile kendi illeri ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için seçim tahminlerini sorduk. Birbirinden ilginç cevaplar aldık.

Haber: Mehmet Atak/ Cem Mirzanlı

URFA’DA AKP İLE YENİDEN REFAH PARTİSİ YARIŞACAK

Avrupa İşadamları Birliği (EUBA) Bölge Başkanı Mehmet Emin Süzen: “Memleketim Urfa’da seçim, bu defa AKP ile Yeniden Refah Partisi adayları arasında geçebilir. İstanbul’da Nurat Kurum (AKP), Ankara’da yine Mansur Yavaş (CHP), İzmir’de CHP adayı Cemil Tugay kazanır derim. Türkiye genelinde yine AKP birinci olur.”

YOZGAT’TA PARTİ DEĞİL ADAYLAR KAZANACAK

Yozgatlılar Derneği önceki dönem Başkanı Salih Çelik: “Bizim oralarda açıkça parti değil, adaylar kazanacak yönünde bir durum var. Partilere değil, adaylara bakılıyor. Sorgun’da şu anki Başkan önde, Yozgat merkezde bir önceki Başkan önde, Boğazlıyan’da şu anki Başkan önde, Akdağmadeni’nde yine aynı. Yozgat merkezde değişiklik bekliyoruz. AKP adayı ile Refah adayı arasında seçim, Refah adayının bir önceki Başkanı önde göstermesiyle devam ediyor.“

SİVAS’TA SÜRPRİZ İHTİMALİ ZAYIF

ASBİR Sivas Derneği Başkanı Ruhi Özer: “Var olan iktidarın kazanacağı söyleniyor. İkinci sırayı BBP takip ediyormuş. Bana sorarsanız, ikisi de kazanmasın. Sürpriz ihtimali tabii zayıf. Ama Türkiye genelinde farklı bir tablo ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. 31 Mart gecesi her şeyi göreceğiz.“

TRABZON’DA ŞAŞIRTICI SONUÇ BEKLEMİYORUM

Trabzonlular Derneği Başkanı Murat Yılmaz: “Hayırlı Ramazanlar. Açıkçası Türkiye’deki belediye seçim sürecini, vatandaşlarımızın buradaki dertleri ile ilgilenmekten pek takip edemedim. His olarak çok şaşırtıcı sonuçlar olacağını düşünmüyorum, ama adaylara da pek vakıf değilim. Memleketimiz için hayırlı olsun. Seçilen, parti ayırmaksızın hizmet için gayret etsin, inşallah.“

CHP’NİN HEDEFİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

Hamburg CHP Birliği Başkanı Hulisi Işıtan: “Şehrimiz Samsun’da Refah Partisi’nin alacağı oy oranına göre CHP adayı seçimi kazanabilir. Bir aksilik olmazsa, şu anda önde olan Ekrem İmamoğlu İstanbul’da tekrar kazanır. Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Eskişehir, hatta Kastamonu gibi illerimize ilaveten 4 Büyükşehir daha katmayı hedefliyoruz. Türkiye genelinde de sürprizler beklenebilir.

SEÇMENDE SİYASİ BİLİNÇ OLMALI

İYİ Parti Gönülleri’nden Selçuk Han: “Bu seçimlerde süpriz olur mu? Süpriz değil, gerçekten Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi gerekir. Ama öyle olmuyor. 20 yıldan beri hep ‘bu sefer’ deniyor ve meşhur muhalefet her seferinde bir kurtarıcı simidi atıyor. Ekmeleddin Bey’in aday gösterilmesinden başlayan muhalefet hatası, Meral Hanım’ın masadan kalkması ve ‘Bu defaki yerel seçimlere tek başımıza gireceğiz’ demesi ile son buldu. Değişim isteyen CHP’de sadece koltuklar değişti, parti politikası ve Atatürk’ün CHP’si yok gibi. Küskünler ordusu adeta.. Büyük şehirlerden Ankara’da Mansur Bey, İstanbul’da İmamoğlu canla başla çalışıyor. Euro 35 TL olmuşken, iç ve dış borçlar ödenemez halde iken, hayat pahalılığı ve enflasyon başını almış giderken yıpranmış ve yaşlanmış bir iktidar mevcut iken, değişim olacak gibi görünüyor. Ama bu muhalefet partilerinin politikaları ile olmaz. Çünkü halk yeteri kadar bilgilendirilmiyor. Ve.. Sokaklarda tencere seslerini yükselten cesur bir muhalefet yok. Kısacası Türkiye’de tam bir siyasi bilinç yok.“

SAADET SÜRPRİZ YAPACAK

Saadet Hamburg Bölge Başkanı Salih Demirci: “Ülkemiz kuruluşundan beri tarihinin en büyük ekonomik kriziyle boğuştuğu, yüksek enflasyon, yüksek faiz ve Türk Lirası’nın değer kaybı yüzünden fiyatların adeta anlık değiştiği, işsizliğin korkutucu seviyelere yükseldiği bir ortamda seçimlere gidiyoruz. Bu olumsuz tabloya rağmen iktidar sahipleri hiçbir israftan kaçınmayarak, devlet imkanlarını ve makamlarını kendi siyasi bekaları için kullanmaktan geri kalmıyorlar. Böyle adaletsiz bir seçim ortamında biz Saadet Partisi olarak tüm il, ilçe ve beldelerde adaylarımızla seçime giriyoruz. Her türlü iftira ve yalanlara rağmen, fiziki engellemelere rağmen ve en önemlisi de hazineden bir kuruş yardım almadan sadece Milli Görüş’e gönül vermiş vatandaşlarımızın maddi ve manevi destekleriyle bu seçime giriyoruz.

Biz Saadet Partisi olarak halkımızın sorunlarını dinliyor, yetkili kurumlar ve ehil STK’lar ile istişarelerimizi yapıyor ve ona göre projeler hazırlayarak hiçbir partinin ortaya koyamadığı performansla bu yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız değerlendirmelere göre iktidar partisi her seçim bölgesinde hızla erimeye devam etmektedir. Milletimizin teveccühünü kazanarak biz de oylarımızı her seçim bölgesinde arttırdığımız görülüyor, bazı il ve birçok ilçede başarılı sonuçları almayı ümit ediyoruz. Seçim sonuçları nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın birlik ve beraberliğimizi, sağduyumuzu ve iç barışımızı zedelemeden sükûnet içinde bir seçim dönemi geçirmemizi diliyorum.“

GÜNEY DOĞU İLLERİMİZDE DEM ETKİN

Hamburg’da DEM Partisi Gönüllüsü Yavuz Fersoğlu: Memleketi Elazığ’da AKP’nin, bazı Güneydoğu illerinde ise DEM Partisi adaylarının şanslı olduğunu belirtti ve İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın tekrar kazanacaklarını ifade ederek, “İzmir’de seçimin CHP ile AKP arasında geçeceğini ve sürprizli bir sonuç çıkabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

ÇORUM’DA AKP, 3 BÜYÜK İLDE CHP

Demokrat Çorumlular Platformu Başkanı Erkan Erçin: “Büyük şehirlerden İzmir’de, CHP’nin geleneksel taban oyları ile bu defa da seçimi alacağından şüphe duymuyorum. Ankara ve İstanbul’da da CHP’nin mevcut adayların parti oy oranlarını kişisel vizyon ve taban bulmaları ile aşacaktır düşüncesindeyim. Ankara’da Mansur Yavaş rahat şekilde, İstanbul’da ise İmamoğlu’nun da az farkla kazanacağı inancındayım. Çorum ilimizde mevcut Başkan Halil İbrahim Aşgın (AKP), birkaç puan azalsa da, tahminim seçimi kazanacaktır.”

ANKARA BIÇAK SIRTI, İSTANBUL’DA MURAT KURUM

Hamburg Türk Kültür Merkezi Başkanı Şahin Almaoğlu, Aslen Giresunlu olan İstanbul doğumlu Şahin Almaoğlu, Giresun’da AKP adayının kazanacağını belirtti. “Ankara’da aynı tabandan gelen iki aday arasında başabaş bir yarış olacaktır. Bıçak sırtı bir durum.. İstanbul’da Murat Kurum kazanır. İzmir’de ise yine eskisi gibi bir sonuç olabilir ama AKP sürpriz yapabilir.. Türkiye genelinde ise AKP-Cumhur İttifakı farklı şekilde alır”.

ANKARA’DA SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKABİLİR

Uluslararası Demokratlar Birliği Hamburg Bölge Başkanı Ali Ekinci: :“İstanbul’da AKP Adayı Murat Kurum, İzmirde  CHP kazanır.. Ankara’da ise sürpriz sonuçlar çıkabilir.  Doğduğum şehir Trabzon’da yine AKP Adayı  seçimi alır. Türkiye genelinde AKP çoğunluk sağlar.  

GAZİANTEP’TE YİNE FATMA ŞAHİN

Gaziantepliler Derneği Başkanı Vahap Döner: “Belediye Başkanlığı seçimlerinde sabah akşam Belediyelerimizin çalışmalarını yakından şahit olan yöre halkının bu seçimlerde de en ideal tercihi yapacağından şüphem yoktur. Fatma Şahin ve bazı ilçe Belediyelerinde yine AKP kazanır.”

İSTANBUL VE ANKARA’DA DEĞİŞİM ŞART

Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Başkanı Avukat Süleyman Çevik: “Mahalli Seçimler ile Türkiye’nin Ekonomi, Eğitim, Enflasyon, Terör ve Dış Politika gibi sorunları çözülemez. Bu seçimlerde partilerden ziyade Belediye Başkan Adaylarının sorunları çözme ve hizmet yolundaki projeleri önemlidir. Liyakati esas alarak, partizanlık yapmadan hizmet vermeye çalışan adaylar tercih edilmelidir.

İstanbul ve Ankara’da bir değişim şart. Bu iki ilde AKP’nin kazanacağını düşünüyorum. İdeolojik görüşle yola çıkanların kazanma şansı yoktur. Denizli’de güzel projeler ortaya koyan AKP Adayı yine kazanır. İzmir aynen devam eder.”

TÜM ÜLKEDE BÜYÜKŞEHİR”DEN MUHTARLARA KADAR

Tokatlılar Derneği Yönetiminden Turgut Duman: “Seçmenlerimizin özellikle Mahalli Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlıklarından Muhtarlara kadar tüm Adayların boyuna posuna değil, sundukları projelere bakarak karar vermelerini temenni ediyorum. Bakan olarak görev yapmış olanların şimdi Belediye Başkanlığı için Aday olması da şaşırtıcı bir durum. 3 büyük ilde bir sürpriz beklemiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir